12/07/2011 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat Derneği, trans bireylerin yaşamakta oldukları hak ihlallerini konu alan e-bülten hazırladı.

Pembe Hayat Derneği, trans bireylerin yaşamakta oldukları hak ihlallerini konu alan e-bülten hazırladı.
 
Aylık hazırlanan e-bültenin amacı, trans bireylerin karşılaştıkları ayrımcılık, nefret suçları, şiddet ve toplumsal dışlanma gibi konularda toplumsal kesimlerin farkındalığını artırmak.
 
E-Bültenin ilk sayısında Filipinli trans aktivistin vize başvurusunun, Türkiye Büyükelçiliği tarafından cinsiyet kimliği sebebi ile reddedilmesi ayrıntılı olarak ele alınıyor.
 
Dernek, 2006’dan beri translara destek sunuyor
 
Doğrudan hukuki destek ve danışmanlık veren Pembe Hayat Derneği, hak ihlallerine maruz kalan trans bireyler ile seks işçilerine yönelik 24 saat avukat desteği sunuyor.
 
Dernek ayrıca izleme, raporlama ve belgeleme yapıyor. Alanda çalışan raportörler aracılığıyla, başta işkence ve kötü muamele olmak üzere hak ihlallerinin tespiti ve görünür kılınması için trans hakları raporlaması yapıyor.
 
2006’da kurulan ve çalışmalarını Ankara merkezli sürdüren Pembe Hayat Derneği, trans bireylerin başta nefret suçları, ayrımcılık, polis şiddeti olmak üzere maruz kaldıkları hak ihlallerine karşı mağdurlara destek sunuyor.
 
Bir sivil toplum örgütü olan Dernek, söz konusu sorunların bertaraf edilmesi için savunuculuk çalışmaları gerçekleştiriyor ve yaşanan bu ve benzeri hak ihlalleri ile ilgili bilgilendirmede bulunmak, hukuki destek almak veya herhangi başka bir konuda bilgi paylaşmak ve/veya önerilerinizi sunmak isteyenler için çağrıda bulunuyor.
 
İletişim için:
Kemal Ördek, Projeler Koordinatörü: kemal@pembehayat.org
Buse Kılıçkaya, Basın Sözcüsü: buse@pembehayat.org
Belgin Çelik, Hak İhlalleri Raportörü: belgincelik54@gmail.com
Aras Güngör, Organizasyon Sorumlusu: aras@pembehayat.org
 
Bülten için tıklayınız.

Etiketler: insan hakları
İstihdam