26/02/2013 | Yazar: Onur Çelik

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda görevli albayın, bir erkekle birlikte yaşadığı için silah zoruyla kaçırılan eşcinsel oğlu ve Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği Üyesi Umut Göktuğ Söyler’den 4 gündür haber yok.

Pembe Hayat Derneği Üyesi Umut Göktuğ Söyler 4 Gündür Kayıp! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda görevli albayın, bir erkekle birlikte yaşadığı için silah zoruyla kaçırılan eşcinsel oğlu ve Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği Üyesi Umut Göktuğ Söyler’den 4 gündür haber yok. Sevgilisi, “Kafama silah dayadılar” dedi, avukatı yetkililerden yardım istedi.
Ankara’da sevgilisiyle yaşayan Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği Üyesi  Umut Göktuğ Söyler, üç ay önce Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda görevli olan albay babası ve amcaları tarafından ölümle tehdit edildi, zorla Amasya’da ev hapsine tabi tutuldu. Kaçarak Ankara’ya gelen Umut G. Söyler, 3 Ocak’ta şikâyette bulundu. Aile Mahkemesi koruma verdi. Ancak albay baba, amcaları ve yanındaki birkaç kişi  silahlarla evi bastı; oğlu Umut G. Söyler’i zorla kaçırıp sevgilisini dövdü. Umut Göktuğ Söyler’in aynı zamanda Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği Avukatı  Ahmet Tokgöz savcılığa, “Müvekkilimin hayatından endişe ediyoruz” diyerek suç duyurusunda bulundu ancak nöbetçi savcılık, kaçıran kişinin asker olması nedeniyle, “Askeri savcılık bakar” diyerek dosyayı reddetti. Suçun albayın göreviyle ilgili olmadığını, “şahsi suç” kapsamında olmasına rağmen yetkililerin hiçbir şey yapmadığını belirten Tokgöz, Habertürk’e, “Olayın üzerinden üç gün geçti. Hem Umut Göktuğ Söyler’den, hem de Ankara’da korku içerisinde yaşayan erkek arkadaşı Ramazan Kalkan’ın öldürülmesinden endişe ediyorum” dedi.
 
“Beni Vur, Ona Bir Şey Yapma”
Umut G. Söyler’in birlikte yaşadığı ve Pembe Hayat Derneği Üyesi Razaman Kalkan, polise verdiği ifadede, olayı şöyle anlattı: “Umut ile kapının iç tarafında kapıyı açmasınlar diye direniyorduk. Arkadan 5-6 kişi daha kapıya yüklendi. 8-10 kişi oldular, kapı açıldı. Umut yere yüzüstü yattı, bu esnada S.S. ve diğer eşkâlini verdiğim kişi yumrukla beni darp etmeye başladılar. Ben bağırmaya başlayınca S.S. ve diğer şahıs bellerinden silahlarını çıkarttılar, ikisinin de silah çıkarttığını net bir şekilde gördüm. S.S.’nin tabancası siyah renkliydi, diğer şahsın da tabancasının rengi siyahtı. Bu eşkâlini verdiğim şahıs tabancayı kafama yakın bir şekilde tuttu. S.S., mermiyi ağzına vererek tabancayı benim kalbimin üzerine tuttu. Ben de kendisine ‘Vur vur beni, Umut’a bir şey yapma’ diye bağırmaya başladım. ‘Vatanımı koruyorum, oğlumu bir ibneden mi koruyamayacağım’ diye bağırdı. Umut’u götürürken, eşkâlini verdiğim şahıs beni yumrukla ve tekmeyle darp etmeye devam etti. Umut’un hayatından endişe ediyorum; ailesi tarafından öldürüleceğini düşünüyorum.”
“Ben Eşcinselim Deyince Babam Silahını Bana Doğrulttu”
Kaçırılan Umut Göktuğ Söyler ise bir süre önce kendisini eve kapatan albay babası ve amcaları hakkında yaptığı suç duyurusunda şöyle demişti: “Ben eşcinselim. Erkek arkadaşım olan Razaman Kalkan ile birlikte yaşıyoruz. Ben kendisini seviyorum. Şüpheli babam S.S., bu durumu öğrenmiş ve 15 Kasım 2012’de bana eşcinsel olup olmadığımı evdeyken sordu. Babam, eşcinsel olduğumu ve Ramazan Kalkan’ı sevdiğimi söyleyince ruhsatlı silahını bana doğrulttu ve ‘Bırakacaksın yoksa seni öldürürüm’ dedi ve beni silahla tehdit etti.”
 
20 Gün Önce Emeklilik Dilekçesi Verdi 
“Bir haftayı ev hapsiyle geçirdim. Sonra beni Amasya Taşova’ya gönderdiler. Orada da göz hapsinde tutuluyordum. 15-20 gün sonra Taşova’dan kaçtım. Babam Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda albay olarak görev yapıyordu, 20 gün önce emekli olmak üzere dilekçesini verdi.”
 
“Hayatından Endişe Ediyoruz”
Aynı zamanda “Pembe Hayat LGBT Dayanışma Derneği” ile Umut Göktuğ Söyler’in vekili olan Avukat Ahmet Toköz şunları söyledi: “Olayda silah kullanan şüpheliler, Umut G. Söyler’i zorla 10 F 8… plakalı araçla kaçırırken, buna direnen Ramazan Kalkan  ise darp edilmiştir. Müvekkilim Umut Göktuğ Söyler’den, cumartesi 18.40’tan bu yana kayıp, kendisinden haber alamıyoruz. Hayatından ve sağlığından endişe ediyoruz. Faillerin yakalanmasını talep etmemize rağmen savcılığın talebimizi anında reddetmesi, mağdurun yaşama hakkından ziyade faillerin asker kişiler ve Emniyete yakın kişiler olmasının soruşturmayı etkilediğini düşünüyoruz.”
 
Haber: pembehayat.org  

Etiketler: insan hakları
İstihdam