30/05/2023 | Yazar: Kaos GL

“Doğru bilgileri sunmak, yaşamlarımız ve haklarımız için mücadele etmekten geri durmuyoruz, vazgeçmiyoruz.”

Pembe Hayat: Dönüyoruz, öyleyse varız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun da sonlanmasının ardından açıklama yaptı.

Dernek, “Nefret söylemleriyle haklı azınlığımıza saldırarak kendi meşruluğunu elde edeceğine inanan bir iktidara karşı, doğru bilgileri sunmak, yaşamlarımız ve haklarımız için mücadele etmekten geri durmuyoruz, vazgeçmiyoruz” dedi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Uzunca süren ve ancak iki turda tamamlanabilen bir seçim maratonunun sonunda 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı iktidar oldu. Tüm seçim süreci boyunca, öncesi ve sonrasında LGBTİ+ toplumunu diline pelesenk eden, devletin tüm kurumları ve yayın organları aracılığıyla hedef gösteren bir siyaset anlayışını deneyimledik. İtirazlarımızı yükselttik; doğru bilgiyi tüm topluma ulaştırmaya çalıştık; lubunyaları seçme ve seçilme haklarını kullanmaları yönünde cesaretlendirdik.

Pembe Hayat olarak, 2006 yılında nefretle mücadele etmek için kurulduk, nefretle mücadele etmek için tüm baskılara ve hedef göstermelere karşı onurlu bir mücadele sürdürmeye devam edeceğiz. Bizleri “sapkın”, “ahlaksız”, ‘’proje’’ olarak dillendiren bir siyasi kültür iktidarda. Nefret söylemleriyle haklı azınlığımıza saldırarak kendi meşruluğunu elde edeceğine inanan bir iktidara karşı, doğru bilgileri sunmak, yaşamlarımız ve haklarımız için mücadele etmekten geri durmuyoruz, vazgeçmiyoruz.

Lubunyalar olarak “yorulduk, üzüldük, bıktık” demeyi bilmeyiz. YORULMAK NE AYOL!

Tüm madikoli ve gullüm kültürümüzle durmaksızın muhalefet etmeyi biliriz.

DÖNÜYORUZ! Üstelik tüm umut ve arzularımızla, hakikati ve hakkaniyeti, insanca onurlu yaşamı haykırmayı yükselterek dönüyoruz.

Dönmenin dayanılmaz onurlu duruşuyla dönüyoruz, öyleyse varız.

BİZ VAR OLMAYA DEVAM ETTİKÇE DEVRAN DA DÖNECEK ELBET.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, siyaset
İstihdam