27/03/2012 | Yazar: Kaos GL

Twitter’daki hesabından yazdığı mesajlar yüzünden pek çok kez savcılığa şikayet edilen Erol Köse, bu kez de Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nin tepkisini çekti. Köse’nin hakaret suçundan 2 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyor.

Pembe Hayat Erol Köse’ye Dava Açtı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Vatan gazetesinin haberine göre sosyal paylaşım sitesi Twitter’da eşcinsel ve trans bireylere yönelik hakaret içeren ve aşağılayan söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle Erol Köse hakkında, Pembe Hayat’ın “Hakaret ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama” suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusu sonucu Köse’ye dava açıldı. Köse’nin hakaret suçundan 2 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyor.
 
Twitter’daki hesabından yazdığı mesajlar yüzünden pek çok kez savcılığa şikayet edilen Erol Köse, bu kez de Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nin tepkisini çekti.
 
Mesajlarında lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel bireyleri aşağıladığı iddia edilen Erol Köse hakkında dernek başkanı Buse Kılıçkaya’nın şikâyetiyle dava açıldı. Köse’nin hakaret suçundan 2 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyor.
 
Pembe Hayat Derneği başkanı Buse Kılıçkaya Erol Köse’nin kişisel Twitter hesabından medyatik kişilerin isimlerini vererek cinsel yönelimlerini ifşa ettiğini, özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiğini, ifşanın hak değil suç olduğunu ve özel hayatın gizliliğinin esas olduğunu, Erol Köse’nin bu söylemlerinin ifade özgürlüğü içinde değerlendirilemeyeceğini ve sadece isimlerini ifşa ettiği kişilere değil tüm eşcinsel ve trans bireylere yönelik alenen aşağılama ve hedef gösterme içerdiği için dava açtıklarını belirtti.
 
Erol Köse’ye Twitter hesabından yazdıkları ile ilgili dava açanlar arasında Sagopa Kajmer, Kolera, Hülya Avşar, Seda Sayan, Şahan Gökbakar, Ali Atıf Bir, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay da yer almakta. 

Etiketler: insan hakları
İstihdam