22/11/2019 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat’ın 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma etkinlikleri 23-24 Kasım’da İstanbul’da.

Pembe Hayat’ın 20 Kasım etkinlikleri başlıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat’ın öncülüğünde her yıl düzenlenen 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası programı yarın (23 Kasım) İstanbul’da başlıyor.


İki gün boyunca İstanbul’da çeşitli mekanlarda yapılacak etkinliklerde transfeminizm, trans dışlayıcı radikal feminizm (TERF) eleştirisi, interseks hakları, Kabahatler Kanunu, trans görünürlüğü gibi konular tartışılacak.


pembe-hayat-in-20-kasim-etkinlikleri-basliyor-1


İlk gün: Transfeminizm, TERF ve interseksler

Bu yıl 12.si düzenlenen etkinlik 23 Kasım’da saat 13.00’de transfeminizm oturumuyla başlayacak. Gün boyunca Cezayir Büyük Toplantı Salonu’ndaki etkinliklerde trans dışlayıcı radikal feminizm ve interseks hakları konuşulacak. Saat 18.30’da TERF üzerine açık forum yapılacak.


Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü

İlk gün Anahit Sahne’de Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü töreni ve ardından parti ile sonlanacak.


Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin organize ettiği 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası etkinlikleri kapsamında her yıl nefretle ve nefret suçuyla mücadele eden bir aktiviste verilen Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü, bu yıl da mücadelesiyle tüm aktivistleri güçlendiren bir isme verilecek.


pembe-hayat-in-20-kasim-etkinlikleri-basliyor-2


İkinci gün: “Kabahatler”, trans görünürlüğü, protokol töreni

İkinci gün, 12.00’de Şiddetsizlik Merkezi’nde kahvaltı ile başlayacak. Ardından program 14.00’de Cezayir Toplantı Salonu’nda “Kabahatli Kim” oturumu ile devam edecek. Gün boyunca LGBTİ+ hareketinde trans görünürlüğü, trans çalışmaları protokol töreni, transkültürel bir muhabbet ve 21.00’de Devran Çağlar anması yapılacak.


Programın tamamına ulaşmak için tıklayınız.


*Pembe Hayat 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası etkinlikleri Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Kaos GL Derneği tarafından desteklenmektedir.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam