10/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat’ın Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü etkinlikleri 21-22 Kasım’da dijital ortamda gerçekleşecek.

Pembe Hayat’ın 20 Kasım program tarihleri belli oldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin her yıl düzenlediği “20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü” etkinlikleri bu sene pandemi nedeniyle 21-22 Kasım tarihlerinde çevrimiçi ortamda gerçekleşecek.

Bu sene neler konuşulacak?

Pembe Hayat tarafından bu yıl on üçüncüsü düzenlenecek olan etkinlik serisinde; nefret suçlarının hukuki ve psikososyal boyutları, sosyal medya ve nefret suçlarının ilişkisi ve benzeri konular ele alınacak. Etkinliklerde bu sene Pembe Hayat tarafından “Translarla Eşitlik Günü” olarak ilan edilen 18 Haziran ile Eşitlik Manifestosu’nun etkileri de konuşulacak. Oturumlara Jilet Sebahat, Esrarlı Gözler ve Papik Serap’ın çalacağı bir arabesk gecesi eşlik edecek. Etkinlikler “Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü Töreni” ile sona erecek.

Pembe Hayat 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü Etkinlikleri 2020 programı ve katılım formu çok yakında paylaşılacak.

Neden 20 Kasım?

ABD’li siyah trans kadın Rita Hester’in 20 Kasım 1998’de öldürülmesinin ardından 20 Kasım, nefret cinayetleriyle aramızdan ayrılan transları anıldığı bir gün olarak tanındı. Türkiye’de ilki 2008’de Pembe Hayat tarafından düzenlenen “Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü” etkinlikleri, yıllar içinde LGBTİ+ örgütlerinin paydaş ve düzenleyici olarak çeşitli alanlarda trans haklarına ve mücadelesine yoğunlaştığı buluşmalar hâline geldi.


Etiketler: yaşam, nefret suçları
nefret