15/04/2015 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Ankara İpek Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi dersine konuk oldu.

Pembe Hayat İpek Üniversitesi’ndeydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Ankara İpek Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi dersine konuk oldu.
 
Yrd. Doç. Hakkı Taş’ın verdiği Siyaset Bilimine Giriş 2 isimli derse Pembe Hayat adına katılan Alican Kalan öncelikle queer hareketin tarihinden bahsetti. Daha sonra ise Türkiye’de LGBTİ’lerin genellikle karşılaştığı sorunlara değindi ve ilk LGBTİ oluşumlarının nasıl başladığını anlattı.
 
Transların genel olarak sokakta nefret saldırısına maruz kalabildiğini belirten Kalan bu nedenle Pembe Hayat Derneği’nin sokak aktivizmi yaptığını ve trans erkek, trans kadın ya da queer bütün kişilerin karşılaştıkları sorunlara karşı ulaşabildikleri anlamda neler yaptıklarından bahsetti.
 
Sokaklarda yaşanan sorunlardan çalışma hayatına kadar birçok sıkıntıya değinildikten sonra ikinci bölümde ise soru cevap yapıldı.
 
Alican Kalan derse katılan farklı ülkelerden öğrencilerin sorduğu evlat edinme, eşcinsel ve trans ebeveynlerin çocukları, farklı dinlerde LGBTİ’ler, toplumsal yapıların ve ailelerin LGBTİ çocuklar üzerindeki etkileri gibi pek çok soruyu cevapladı. (Pembe Hayat)
 
*Bu etkinlik Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı’nın finansal olarak desteklediği Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından organize edilmektedir. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam