18/07/2007 | Yazar: Umut Güner

Pembe Hayat LGBTT Derneği İş ve İşçi Bulma Kurumu Çankaya Şube Müdürlüğü’nün önünde basın açıklaması düzenledi.

Pembe Hayat LGBTT Derneği İş ve İşçi Bulma Kurumu Çankaya Şube Müdürlüğü’nün önünde basın açıklaması düzenledi. İş başvurusunda bulunan transeksüeller Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün uyguladığı 117 YTL para cezasını protesto ettiler.

117 YTL para cezalarını protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması sonrasında Pembe Hayat LGBTT Derneği üyesi travesti ve transeksüeller iş başvurusunda bulundu.

Pembe Hayat LGBTT Derneği, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün Temmuz ayı başında işletmeye başladığı Kabahatler Kanunu’nu kapsamında 117 YTL para cezası kesmesini protesto etmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

İş ve İşçi Bulma Kurumu Çankaya Şube Müdürlüğü’nün önünde toplanan transeksüeller, “Fuhuş yaptığımız gerekçesiyle para cezası kesiyorsunuz o zaman iş verin biz de çalışalım” diyerek başvuru dilekçelerini kuruma sundular.

“117 YTL uygulaması” devam ettiği müddetçe eylemlerine devam edeceklerini söyleyen Pembe Hayat, gelecek hafta Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün önünde eylemlerine devam edecek.

*Pembe Hayat’ın yaptığı açıklama:

İş İstiyoruz!

Eğitim, barınma, sağlık, çalışma haklarımız ihlal ediliyor. Herkes bu ihlallere sessiz kalıyor. Fuhuş yaptığımız gerekçesiyle kabahatler kanunu bahane edilerek para cezası kesiliyor.

İş vermediğiniz, ev vermediğiniz, sosyal güvencesi olmayan travesti ve transeksüellerin bu cezaları nasıl ödemesini bekliyorsunuz?

Fuhuşla mücadelenin yolu travesti ve transeksüellere para cezası kesmek mi olmalı?

Fuhuş suç olmadığı halde, fuhuşla mücadele bahanesiyle travesti, transeksüel ve heteroseksüel seks işçilerine sürekli para cezası kesiliyor.

Travesti ve transeksüellerin çalışabileceği iş imkanlarını yaratmadığınız müddetçe, insanlar fuhuş yapmak zorundalar.

Travesti ve transeksüellerin, eğitim, sağlık, barınma, çalışma haklarının önündeki engelleri kaldırmadığınız müddetçe fuhuş kaçınılmaz olarak yapılacaktır.

Travesti ve transeksüellerin sokakta görüldüğü anda, kabahatler kanunu üzerinden para cezası kesiliyor. Travesti olmak kabahat mi?
Bugün bu basın açıklamasına gelirken veya bu açıklamadan sonra evimize dönerken de bize kabahatler kanunu bahane edilerek para cezası kesilebilir.

Biz bugün iş ve işçi bulma kurumunun önündeyiz. Çünkü iş istiyoruz, aş istiyoruz. İnsan gibi yaşamak istiyoruz

Kimse bize iş vermiyor. Tek seçenek fuhuş yapmak. Biz fuhuş yapmak istemiyoruz. Biz işçi, memur, avukat, öğretmen, sekreter yani her hangi biri gibi çalışmak istiyoruz.

İşçi ve memurların aldığı maaşla geçinemediği günümüzde işsiz, hiçbir güvencesi olmayan bizlerin nasıl geçinebileceğini düşünüyorsunuz?

İş ve işçi bulma kurumuna Pembe Hayat Derneği üyesi travesti ve transeksüeller olarak başvuracağız.

Seçim sürecince Pembe Hayat Derneği olarak, Parti programlarını inceledik. Hiçbir siyasi partinin travesti, transeksüel, eşcinsellerin sorunlarını gündemleştirmediğini üzülerek izliyoruz.

Travesti, transeksüel, eşcinsel, heteroseksüel seks işçilerinin sorunlarını çözmeye yönelik hiçbir girişim yapılmazken kabahatler kanunu bahane edilerek para cezası kesilmesini protesto ediyoruz.

Pembe Hayat LGBTT Derneği


*Konuyla ilgili haberler:_

[[Yolda bekleyenin amacı fuhuş mu, kim bilecek]]

[[Sokakta ‘fuhuş amacıyla’ bekleyene ceza dönemi]]


Etiketler: insan hakları
nefret