03/03/2011 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği Ankara da 3 Mart Dünya Seks İşçileri Hakları Günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi ve 5-6 Mart’ta yapılacak Seks İşç

Pembe Hayat Seks İşçiliği’ni Konuşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği Ankara da 3 Mart Dünya Seks İşçileri Hakları Günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi ve 5-6 Mart’ta yapılacak Seks İşçiliği ve İnsan Hakları Sempozyum’u hakkında bilgi verdi.
 
Pembe Hayat adına açıklama yapan derneğin kurucu üyesi Buse Kılıçkaya “Dünyanın çeşitli ülkelerinde 3 Mart günü nedeniyle bir çok etkinlik yapılmaktadır. Bu etkinliklerde seks işçileri sorunlarını ve demokratik taleplerini geniş toplumsal kesimleri bilgilendirmek ve hak taleplerini dile getirmek için mücadele ediyorlar” dedi.
 
Ankara’da Bu hafta sonu 5-6 Mart 2011 de Best Otel’de yapılacak etkinliklerde Türkiye’den ve yurtdışından katılımcılarla sorunlarına dikkat çekeceklerini belirten Kılıçkaya, “Kolluk kuvvetleri’nin, müşterilerin fiziksel, cinsel ve psikolojik şiddetine ve aracılık yapanların, bireysel ve kolektif düzeyde tanımadığımız kişilerin saldırılarına maruz kalıyoruz. Sokaklarda, evlerde aynı şekilde güvensiz koşullarda çalışıyoruz. Çoğumuzun sağlık güvencesi olmadığı için önleyici ve destekleyici sağlık hizmetleri alamıyoruz. Barınma hakkımız büyük oranda kısıtlanmakta. Adli makamlarla ilgili ciddi kaygılarımız var. Çalışma hayatımız nedeniyle aile, komşu, çevre ile sosyal ilişki alanlarından soyutlanmaktayız, dışlanmaktayız. Çalışma hayatından ayrıldığımızda da aynı dışlama ve damgalanma devam etmektedir.”
 
Sorunlarını bu şeklide dile getiren Kılıçkaya talepleri konusunda da şunları söyledi; “Anayasa’da ve uluslararası insan hakları metinlerinde ifadesini bulan yaşama hakkı ile kişi özgürlüğü ve güvenliği çerçevesinde, seks işçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz. Ayrıca, seks işçiliğinin bir meslek olarak kabul edilmesini ve belli standartlara kavuşturulmasını, sağlıklı ve güvenlikli iş mekânlarının oluşturulmasını, sosyal güvenlik haklarımızın tanınmasını, sendikal düzeyde seks işçilerinin temsilini, ayrımcı yasaların ortadan kaldırılmasını, dışlayıcı uygulamalara zemin hazırlayan idari tasarruflara son verilmesini talep ediyoruz” dedi
 
Kılıçkaya ayrıca, 5-6 Mart ta Ankara’da yapılacak sempozyumda genel ahlak, damgalanma, şiddet, çalışma hayatı, sendikalaşma, yasal mevzuat, feminizm gibi konuların da tartışılacağını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler:
http://www.kaosgl.org/icerik/seks_iscilerinin_sorunlari_icin_turkiyede_bulusacaklar

http://www.kaosgl.org/icerik/dunya_seks_iscileri_gunu_etkinlikleri_ankara_ve_istanbulda_yapilacak

Etkinlik programı için: http://www.pembehayat.org/detay.php?id=299

Fotoğraflar: Semih Varol


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
nefret