25/01/2010 | Yazar:

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği aktivistleri 41 gündür direnişte olan TEKEL İşçilerini ziyaret etti ve yemek dağıttı.

Pembe Hayat:

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği aktivistleri 41 gündür direnişte olan TEKEL İşçilerini ziyaret etti ve yemek dağıttı.

Kürsüden yapılan konuşmada, Pembe Hayat’ın TEKEL işçilerine sonuna kadar destek sunacağı kaydedildi.

Pembe Hayat aktivistlerinden Buse Kılıçkaya konuşmasında şu sözlere yer verdi. "Biz Pembe Hayat Derneği’nden lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüeller olarak, sizlerin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Bizler her gün, her dakika devletin şiddetine maruz kalıyor, dövülüyor, işlerimizden atılıyor, bedenimizi satmak zorunda bırakılıyor ve hatta öldürülüyoruz. Siz TEKEL İşçileri de, en haklı biçimde emek mücadelenize sarılırken, işlerinizi geri isterken, haklarınız gasp edilmesin diye meydanları doldururken polis şiddetine maruz kalıyor ve hükümet tarafından dikkate alınmıyorsunuz. Devletin, polisin, hükümetin bize gece sokaklarda, evimizde, iş yerlerimizde yaşattığı şiddet ile fabrika patronlarının, hükümetin sizlere yaşattığı şiddet aynı. Dertlerimizin ortaklığı sebebi ile hak mücadelesi verenlere sonsuz saygımızdan dolayı bugün burada sizlere sonuna dek destek vereceğimizi en içten şekilde söylüyoruz."
 

Yoğun ilgi altında, işçi çadırlarını ziyaret eden Pembe Hayat aktivistleri, işçilerin yanında olduklarını ve desteklerini tekrarladı.


Etiketler: insan hakları
İstihdam