18/03/2008 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat LGBTT Tiyatro Topluluğu ‘Pembe Gri’ oyunu için bu k

‘Pembe Hayat’ İstanbul’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Pembe Hayat LGBTT Tiyatro Topluluğu ‘Pembe Gri’ oyunu için bu kez İstanbul’a konuk oluyor. İstanbul İtalyan Kültür Merkezi’nin katkılarıyla sahnelenecek oyun 20 Mart Perşembe günü İtalyan Kültür Merkezi’nde İstanbullu seyircisiyle buluşacak.

Pembe Hayat Derneği’nin çatısı altında kurulan Pembe Hayat LGBTT Tiyatro Topluluğu bu kez İstanbul’da sahne almaya hazırlanıyor. Grubun daha önce Ankara’da sahnelediği ve seyirciden büyük ilgi gören oyunu ‘Pembe Gri’ İstanbul İtalyan Kültür Merkezi’nin katkılarıyla İstanbul’a taşınıyor.

20 Mart Perşembe günü İtalyan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyun saat 20:00’de başlayacak. 10 YTL’den satılan biletleri Lambdaistanbul’dan ve oyun günü kapıdan alabilirsiniz.

Pembe Hayat Tiyatrosu

Grup Kaos GL Derneği’nin düzenlediği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın ikincisinde filizlendi. Homofobi Karşıtı Buluşma’da skeçlerle yola çıkıldı. Ardından ilk oyun olan ‘Pembe Gri’ ilk kez Temmuz ayında Lambdaistanbul’un ev sahipliğini yaptığı Eşcinsel Onur Haftası etkinlikleri arasında Fransız Kültür Merkezi’nde kapalı gişe oynandı. 27 Ekim 2007’de ‘Pembe Gri’ ilk kez Ankara seyircisiyle buluştu. Ardından oyun 14 Ocak 2008 ve 17 Şubat 2008’de Ankara’da Ekin Sanat Merkezi’nde tekrar oynandı.

‘Pembe Gri’ adı nerden geliyor?

Oyunun isminin nerden geldiğini Pembe Hayat LGBTT Tiyatrosu’ndaki gönüllü arkadaşlar şöyle açıklıyorlar: ‘İnsanların hayatlarında beyaz ve siyah çok belirleyici bir duruş sergilemiştir. Aslında siyah ve beyazın hayatımızda kısıtlayıcı olduğu düşüncesine kapılmışızdır. Grinin ise siyah ve beyazın arasında, gidiş ve gelişlerimizin yaşandığı hayatın tam orta yerinde kaldığımız süreçte kendimizi nasıl adlandırdığımızı nasıl bir yaşamın içerisinde nefes aldığımızı sorgulatan bir renk olduğunu düşünüyoruz. Lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel (LGBTT) bireyler bugüne kadar -özellikle ülkemizde- her iki renkten birisini yani siyah ve beyazı seçmeye zorlanmışlardır. Grinin tam da iki rengin içerisinde olmadan, dünyayı renklilikleriyle tanımlayarak her şeyin ortasında yaşanılabileceğini gösteren bir renk olması düşüncesinden yola çıkıyoruz ve insanın kendini sorgulamasına dair, siyah ve beyazı tercih etmeden nefes alabileceğinin göstergesi olarak kabul ediyoruz. Pembe ise yaşamımızda kendimizi sorgulamaya başladığımız süreçle başlayan, pembe yaşamların içinde düşlerimiz umutlarımız, yaşama dair yaşamak istediklerimiz ve pembe düşler için mücadele etmemiz gerektiğinden yola çıkıyor. LGBTT bireylerin bugüne kadar pembe bir hayat içerisinde yaşayıp sıkıntısız sorunsuz, şiddetsiz, insan hakları ihlallerine ve ayrımcılığa uğramadan yaşadıkları düşünülüyor. Ama biz pembe hayallerimiz ve umutlarımız için, bu ülkede pembeyi insanların gerçek gözleriyle görebilmeleri için, var olan gerçek pembelikleri insanların gözleri önüne seriyoruz. Yaşadığımız süreç hiç de insanların olumlu olarak düşündüğü gibi değil, LGBTT olmamızdan, cinsel yönelimimizden veya cinsiyet kimliğimizden dolayı yaşadığımız ve bize yaşatılan sorunları bütün çıplaklığıyla bu oyunumuzla insanların gözü önüne seriyoruz.’

Biletler için Lambdaistanbul LGBTT Derneği ile iletişime geçebilirsiniz.

www.lambdaistanbul.org

Telefon: Tel: 0 212. 245 70 68

Etiketler: kültür sanat
İstihdam