25/05/2016 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat Derneği, translara polis ile karşılaştıklarında yasal haklarını hatırlatan ‘Trans Olmak Suç Değildir’ broşürünü yayınladı.

Pembe Hayat’tan broşür: Trans olmak suç değildir! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat Derneği, translara polis ile karşılaştıklarında yasal haklarını hatırlatan “Trans Olmak Suç Değildir” broşürünü yayınladı.

Pembe Hayat LGBTİ Dayanışma Derneği “Trans Olmak Suç Değildir” broşürünü yayınladı. Broşür, translara kolluk kuvvetleri ile karşılaştıklarında yasal haklarının ne olduğunu hatırlatmayı amaçlıyor.

Pembe Hayat’ın Kaos GL ile birlikte yürüttüğü Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu projesi kapsamında çıkan broşürde polisin yetkileri ve Kabahatler Kanunu anlatılıyor. Dernek, translara yaptığı çağrıda yaşanan hak ihlallerini belgelemeye çağırıyor:

“Trans Olmak Suç Değildir! Yaşadığınız hak ihlallerinin belgelenmesi, raporlaştırılması büyük bir öneme sahiptir. Hak ihlallerinin engellenmesi için trans olmaktan kaynaklı yaşadığınız tüm sorunları derneğimize bildirin!

“Hak ihlallerine karşı mücadeleyi ancak bir arada durur ve mücadele edersek başarıya ulaştırabiliriz!”

Broşürün online haline şuradan; basılı haline ise Pembe Hayat Derneği’nden ulaşabilirsiniz.

*Bu broşür, Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi kapsamında Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın mali desteği ile üretilmiştir. Broşürün içeriğinden sadece Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği ile Kaos GL Derneği sorumludur ve hiçbir şekilde Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıttığı şeklinde yorumlanamaz.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam