16/11/2009 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği üyeleri 4 Kasım 2009 Çarşamba günü Ankara Adliyesi’nin önünde kabahatler kanunu ile ilgili emniyet güçlerine yönelik "görevi kötüye kullanma suçunu" işledikler

Pembe Hayat’tan Savcılığa Suç Duyurusu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği üyeleri 4 Kasım 2009 Çarşamba günü Ankara Adliyesi’nin önünde kabahatler kanunu ile ilgili emniyet güçlerine yönelik "görevi kötüye kullanma suçunu" işledikleri gerekçesiyle şikâyetçi olmak üzere bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
Basın açıklaması şöyle:
 
‘2007 yılından bu yana trans bireylere Kabahatler Kanunu gerekçesiyle idari para cezası uygulanmaktadır. Fuhuşla Mücadele Komisyonu’nun aldığı kararı icra ettiğini iddia eden kolluk kuvvetleri yazılan para cezalarının sayısız kere Sulh Ceza Mahkemelerince iptal edilmiş olmasına rağmen haksız uygulamasına son vermemiştir. 2008 yılının Aralık ayında Fuhuşla Mücadele Komisyonu kararı Ankara 7. İdare Mahkemesince hukuka aykırı bulunarak iptal edilmiştir. Ancak buna rağmen idari para cezaları iptal edilmiş bir karar esas alınarak hukuka aykırı olarak uygulanmaya devam etmektedir.
 
Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerinin kararlarını yerine getirmemek suçtur. Hukuk dünyasında olmayan bir kararı gerekçe göstererek haksız uygulamalara devam edilmesi suçtur. Bu uygulamanın sadece trans bireyleri hedef alması suçtur.
Bu nedenlerle bugün burada Ankara Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan ve trans bireylere idari para cezası uygulayan polis memurları hakkında suç duyurusunda bulunacağız.
 
Bu suç duyurusu ile sorularımıza yanıt alacağız:
Polis tarafından keyfi olarak gözaltına alınmamız, başlarımıza poşet geçirilerek Mamak çöplüklerine ve şehir dışına atılmamız kabahat değil de akşam özgürce dışarıda dolaşmak istememiz mi kabahat?
 
Polis karakollarında ayrımcı uygulamalara maruz bırakılmamız, şikâyetlerimizin dikkate alınmaması kabahat değil de eşit muamele görmeyi istememiz mi kabahat?
Polis tarafından potansiyel suçlu olarak görülmemiz kabahat değil de hakkımızı aramak mı kabahat?
 
Polis karakolunda tacize maruz bırakılmamız, dayak yememiz, kimliğimize yönelik hakarete uğramamız kabahat değil de anayasa ve kanunlar tarafından da tanınan örgütlenme özgürlüğümüzü kullanmak mı kabahat?
 
Sokak çeteleri tarafından tehdit edilmemiz, haraca bağlanmamız, şiddete maruz kalmamız, öldürülmemiz kabahat değil de travesti ve transeksüel olarak var olmamız mı kabahat?
 
Zorunlu seks işçiliğine itilmemiz kabahat değil de, insanca bir yaşam talep etmemiz mi kabahat?
 
Bizler Türkiyeli travesti ve transeksüller olarak bu ülkede eşit ve özgür yurttaşlar olarak ayrımcılığa uğramadan, şiddete, tacize, tecavüze maruz bırakılmadan, her defasında polis baskısını ensemizde hissetmeden, ölüm korkusu olmadan insan onuruna yakışır bir biçimde yaşamak istiyoruz.
 
Farklıyız, Buradayız. Gitmiyoruz! Travestiyiz, Transeksüeliz, Alışın!
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’


Etiketler: insan hakları
nefret