05/03/2024 | Yazar: Kaos GL

Toplantılar, 15-16 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.

Pembe Yakalılar, Adana ve Mersin’de bir araya geliyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İlk buluşmasını İzmir’de gerçekleştiren Pembe Yakalılar, bu kez de Adana ve Mersin’de bir araya geleceğini duyurdu. Duyurunun tam metni şöyle:

LGBTİ+ emekçilerin haklarını korumak ve sendikalarda görünürlüğünü artırmak için bir araya gelme zamanı!

 LGBTİ+ olmanın iş yerlerinde işten çıkarılma veya mobbing gerekçesi haline gelmesi gibi sorunlarla karşı karşıya kalan LGBTİ+ emekçiler olarak, özel sektörde veya kamu sektöründe çalışan LGBTİ+ çalışanların ihtiyaçlarına odaklanmak için bir araya geliyoruz. Günün büyük kısmında emeğini satarak hayatta kalabilmek için çalışan LGBTİ+’lar, gizlilik, görünmezlik ve güvencesizlikle karşı karşıya kalıyorlar.

 Pembe Yakalılar olarak, LGBTİ+’ların çalışma yaşamındaki sorunlarını sendikal hareketin gündemine taşımak ve çözümler üretmek için bir araya geliyoruz. Ancak bu değişim, sadece LGBTİ+’ların bir araya gelmesiyle değil, aynı zamanda sendikaların dönüşmesiyle de mümkün olacak. Bu nedenle, Ankara, İzmir, İstanbul, Adana ve Mersin şehirlerinde faaliyet gösteren sendikalarda, sendika yönetimleriyle, kadın ve LGBTİ+ hakları çalışanlarla bir araya gelerek güncel çalışmaları ve ihtiyaçları ele alacak, sendikalardaki iyi örneklerin geliştirilerek sendikal hareketin nasıl dönüşeceğini tartışacağız.”

Mersin’deki buluşma 15 Mart saat 17.30'da başlayacak, Adana’daki buluşma ise 16 Mart saat 14.00-16.00 arasında gerçekleşecek.

Buluşmaya katılmak için başvuru formunu doldurmanız gerekiyor.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam