14/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Pembe Yakalılar, LGBTİ+ emekçilerin haklarını korumak ve sendikalarda görünürlüğünü arttırmak için bir araya geliyor.

Pembe Yakalılar buluşuyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Yakalılar, ilk buluşmalarını şöyle duyurdu:

“LGBTİ+ emekçilerin haklarını korumak ve sendikalarda görünürlüğünü artırmak için bir araya gelme zamanı!

 LGBTİ+ olmanın iş yerlerinde işten çıkarılma veya mobbing gerekçesi haline gelmesi gibi sorunlarla karşı karşıya kalan LGBTİ+ emekçiler olarak, özel sektörde veya kamu sektöründe çalışan LGBTİ+ çalışanların ihtiyaçlarına odaklanmak için bir araya geliyoruz. Günün büyük kısmında emeğini satarak hayatta kalabilmek için çalışan LGBTİ+’lar, gizlilik, görünmezlik ve güvencesizlikle karşı karşıya kalıyorlar.

 Pembe Yakalılar olarak, LGBTİ+’ların çalışma yaşamındaki sorunlarını sendikal hareketin gündemine taşımak ve çözümler üretmek için bir araya geliyoruz. Ancak bu değişim, sadece LGBTİ+’ların bir araya gelmesiyle değil, aynı zamanda sendikaların dönüşmesiyle de mümkün olacak. Bu nedenle, Ankara, İzmir, İstanbul, Adana ve Mersin şehirlerinde faaliyet gösteren sendikalarda, sendika yönetimleriyle, kadın ve LGBTİ+ hakları çalışanlarla bir araya gelerek güncel çalışmaları ve ihtiyaçları ele alacak, sendikalardaki iyi örneklerin geliştirilerek sendikal hareketin nasıl dönüşeceğini tartışacağız.”

İlk buluşma 2 Mart’ta saat 14:00-16:00 arasında, İzmir’de gerçekleşecek. Toplantıya katılmak için başvuru formunu doldurmak gerekiyor.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam