04/03/2024 | Yazar: Kaos GL

Pembe Yakalılar 2 Mart’ta İzmir’de buluştu

Pembe Yakalılar İzmir Sendika Grubu kuruluyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2 Mart Cumartesi günü Pembe Yakalılar İzmir’de buluştu.

LGBTİ+ emekçilerin haklarını korumak ve sendikalarda görünürlüğünü artırmak için bir araya gelen Pembe Yakalılar, sendikalarda, kadın ve LGBTİ+ hakları çalışanlarıyla görüşerek güncel çalışmaları ve ihtiyaçları ele aldı.

Buluşmada, LGBTİ+’ların çalışma yaşamındaki sorunlarını sendikal hareketin gündemine taşımak, çözümler üretmek ve sendikaların dönüştürülmesi adına çalışmalar yapma konuları ele alındı.

Buluşmada, homofobik ve transfobik tutumlar yüzünden sendikaya gidemeyen ve şikayet mekanizmalarını kullanamayan LGBTİ+’lara yönelik sendikalarda örgütlenme alanlarının açılması, toplumsal cinsiyet eğitimlerinin verilmesi ve LGBTİ+ sendika üyelerine başvuru mekanizmalarını anlatılması gibi başlıklar konuşuldu.

Toplantı sonucunda Pembe Yakalılar İzmir Sendika Grubu kurulması öngörüldü. Daha önce sendika içinde var olan LGBTİ+ Komisyonunun aktifleştirilmesiyle LGBTİ+’ların, gizlilik, görünmezlik ve güvencesizlikle karşı karşıya kalmalarının engellenmesi amaçlanıyor.

Pembe Yakalıların buluşmaları Ankara, İstanbul, Adana ve Mersin şehirlerinde faaliyet gösteren sendikalarla devam edecek.

Pembe Yakalılar 15 Mart’ta Mersin’de, 16 Mart’ta ise Adana’da olacak.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam