21/06/2021 | Yazar: Kaos GL

29. İstanbul Onur Haftası’nı özel bir sinema programıyla kutlayan Pera Film, 4 filmli Yepyeni Bir Dünya seçkisini seyirci ile buluşturuyor.

Pera Film’den Onur Haftası özel seçkisi: Yepyeni Bir Dünya Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bıçaklar ve Deri'den

Pera Film, Onur Haftası’nı çevrimiçi gerçekleşecek bir film programı ile kutluyor. Program adını, 2021’in başlarında hayatını kaybeden trans müzisyen SOPHIE’nin aynı adlı şarkısından alıyor. Yepyeni Bir Dünya başlıklı programda yer alan 4 film de işte, evde, sokakta, var olmaya çalıştığı her yerde yeni bir dünya kurmak için mücadelesini sürdüren kuir karakterlerin yaşamlarından izler taşıyor.

24 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan Yepyeni Bir Dünya’da; Jennifer Reeder’in büyülü gerçekçilik, müzikal, absürt komedi ve kara film türlerinden aldığı unsurları tekrar yorumladığı, neo-femist gerilim filmi Bıçaklar ve Deri; geçmişi yeniden keşfetmeye ve birlikte bir gelecek inşa etmeyeodaklanırken Avrupa’da göçmen bir kuir olmak üzerine etkileyici bir anlatı sunan Küsmek Yok; karakterlerinin açılma ve siber zorbalık, toplum hayatı ve fakirlik, aşk ve şiddet arasında sıkışmışlığını, çocukluğun narinliği ile yetişkin dünyasının sert gerçekliği arasındaki gitgelleri, belgesel hissi veren bir anlatımla aktaran Binde Bir;ve son olarak, bir grup gencin kuir ütopyasına dair fikirlerini tartıştığı, birlikte popüler bir video oyunu içinde güvenli alanlar inşa ederek herkesin kendisi olabildiği, daha eşit ve adil bir dünyaya dair bir manifesto yaratmasını anlatan belgesel Ütopya’nın Peşinde yer alıyor.

Filmler, 24 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında burada çevrimiçi olarak yayınlanacak ve sadece Türkiye’deki izleyiciler tarafından izlenebilecek.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam