01/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Pera Film, Dünya AIDS Günü’nde farkındalık yaratmak için başlattığı ve her yıl düzenlediği “Buradayım!” programına bu yıl Visual AIDS’in “Yayılımlar” film seçkisiyle devam ediyor. Seçki, 1-22 Aralık tarihleri arasında çevrimiçi olarak izlenebilir.

Pera Film’den “Yayılımlar” seçkisi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pera Film, 1 Aralık Dünya AIDS Günü’nde farkındalık yaratmak için başlattığı ve her yıl düzenlediği “Buradayım!” programına bu yıl Visual AIDS’in “Yayılımlar” seçkisiyle devam ediyor. Program, 1-22 Aralık tarihleri arasında Pera Müzesi web sitesi üzerinden çevrimiçi olarak izlenebilir.

Visual AIDS, Day With(out) Art 2020 kapsamında HIV ve AIDS'in Amerika Birleşik Devletleri dışındaki hayatları nasıl etkilediğini işleyen altı yeni videodan oluşan Yayılımlar seçkisini sunuyor. Video programı, dünya çapından sanatçıları bir araya getiriyor: Jorge Bordello (Meksika), Gevi Dimitrakopoulou (Yunanistan), Las Indetectables (Şili), Lucía Egaña Rojas (Şili/İspanya), Charan Singh (Hindistan/Birleşik Krallık) ve George Stanley Nsamba (Uganda).

Program, küresel AIDS salgını hakkında kapsamlı bir bilgilendirme yapmayı amaçlamaktan ziyade günümüzde dünyanın dört bir yanında HIV ile yaşayan insanların birbirinden farklılaşan ve örtüşen deneyimlerine dair içgörüler sunarak ABD dışında yaşayan farklı geçmişlere sahip insanlara da seslerini duyurabilecekleri bir platform sağlıyor. Özel istek üzerine hazırlanan bu altı video, Güney Amerika’da HIV ile yaşayan kadınların görünmez kılınması, Hindistan'daki etkisiz Batılı halk sağlığı kampanyaları ve Uganda’daki gençlerin karşı karşıya kaldıkları toplumsal damgalar ve ifşalar gibi çok çeşitli konuları mercek altına alıyor.

Dünya yeni bir virüs olan COVID-19 ile yaşamaya adapte olmaya çalışırken, bu videolar iki salgın hastalığın ortak noktaları, farklılıkları ve coğrafya, ırk ve cinsiyet açısından sergiledikleri eşitsiz dağılımları hakkında düşünme olanağı sağlıyor.

Seçkide hangi filmler var?

“Buradayım!” programı kapsamında yayınlanan “Yayılımlar” seçkisinde Jorge Bordello’nun “Sağlık Bakanlığı”, Gevi Dimitrakopoulou’nun “Bu Doğru; Zak, Yaşamı ve Sonrası”, Las Indetectables’in “Kendime Dikkat Ediyorum”, Lucía Egaña Rojas’ın “Kadınlardaki Görünmezlik Sorunu”, Charan Singh’in “Adına Aşk Dediler Ama Gerçekten Aşk Mıydı?” ve George Stanley Nsamba’nın “Amaç Bulmak” filmleri yer alıyor.

Türkçe altyazılarıyla yayınlanan filmleri 22 Aralık tarihine kadar buradan izleyebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
nefret