14/12/2012 | Yazar: Kaos GL

Pınar Selek’in beraat etmesine karar veren mahkemenin kendi aldığı kararı bozmasının ardından ilk duruşma dün yapıldı. Selek’in duruşması gelecek yıla, 24 Ocak 2013’e ertelendi.

Pınar Selek’in beraat etmesine karar veren mahkemenin kendi aldığı kararı bozmasının ardından ilk duruşma dün yapıldı. Selek’in duruşması gelecek yıla, 24 Ocak 2013’e ertelendi.
 
Pınar Selek’in üç kez beraat ettiği ve on dördüncü yılını dolduran Mısır Çarşısı davası dün Çağlayan Adliyesi’nde İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
 
14. yılını dolduran Mısır Çarşısı davasında, Selek hakkındaki beraat kararını bozan mahkeme heyetinin değişmesini isteyen avukatların talebi tekrar değerlendirilecek.Bir sonraki duruşma 24 Ocak 2013 saat 10.00’da.
 
Pınar Selek’e destek veren, aralarında Kaos GL’nin de bulunduğu sivil toplum örgütlerinin desteklediği, Hâlâ Tanığız Platformu’nun çağrısıyla, duruşma öncesi bir basın açıklaması yapıldı.
Hala Tanığız Platformu adına basın açıklamasını Deniz Türkali okudu.
 
“Bugün bir kez daha mahkeme kapılarındayız. Aradan geçen zamanda Beşiktaş Mahkemesi’nden Çağlayan Adalet Sarayı’na terfi ettik ama hukuk yoluyla işlenen zulümde zerre gerileme olmadı. Biz de Pınar Selek’e tanık olmaktan, bu bitmek bilmeyen adaletsizliğe direnmeye evrildik. Adaleti onun şahsında hepimiz için istedik. Başka türlü bu ülkede nasıl hiçbir şey olmamış gibi yaşanabilir bilemedik.
 
Tanık olmak sorumluluktur. Gereği yerine gelmezse suç otaklığına dönüşür. İnfialimiz bundan. Göz göre göre yaşatılan bu hukuk cinayetinin, bu insanlık ayıbının utancına katlanamayışımızdan.
 
Pınar Selek’in elini tutmaktan gurur duyuyoruz. O eli hiç bırakmayacağız. Ta ki hep birlikte bu ülkenin sokaklarında onun özgürlüğünün şenliğini kutlayana kadar. O gün Pınar yine en önde olacak. El edecek hepimize, hep birlikte şarkılarımızı söyleyelim diye. İşte o gün bütün bu basın açıklamalarını konfeti yapıp havalara savuracağız ve kahkahalarla güleceğiz. Adalet dediğimiz de bu resimden ibaret.”

Etiketler: insan hakları
İstihdam