13/03/2023 | Yazar: Kaos GL

Pınar Selek davasında yeni duruşma 31 Mart’ta. Hâlâ Tanığız Platformu’ndan Karin Karakaşlı, “Olmayan suçtan beraat ediyor, savcı temyiz ediyor, beraat ediyor, savcı temyiz ediyor… Ve bu bir işkence olarak 25 yılımıza mal oluyor” diyerek davaya çağırdı.

“Pınar Selek davasında hukukun ancak cinayetinden bahsedilebilir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

25 yıldır devam eden Pınar Selek davasında yeni perde açılıyor. Mısır Çarşısı patlamasına ilişkin davada dört kez beraat alan Pınar Selek, bir kez daha yargılanacak.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun geçtiğimiz yıl Haziran ayında beraat kararını bozması üzerine, Selek hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesinin 2014’te verdiği beraat kararının 2022 senesinde bozulmasıyla birlikte yeniden yargılama başladı. Selek ve diğer sanık Abdülmecit Ö., ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yeniden yargılanıyor.

31 Mart’ta yeniden başlayacak dava öncesinde Yönetmen Fatih Pınar, Hâlâ Tanığız Platformu’ndan şair, yazar Karin Karakaşlı ile davayı konuştu:

“25 yıl diyoruz, dört beraat diyoruz. İşin tuhafı beraat edeceği bir suç da yok. Olmayan suçtan beraat ediyor, savcı temyiz ediyor, beraat ediyor, savcı temyiz ediyor… Ve bu bir işkence olarak 25 yılımıza mal oluyor. Biz hâlâ o mahkemelerdeyiz ve hâlâ yepyeni insanlara bunu anlatmaya çalışıyoruz.”

Karakaşlı, 31 Mart’ta herkesi “Pınar için değil, kendileri için” Çağlayan’a beklediklerini de ekledi.

Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, kadın
İstihdam