14/06/2017 | Yazar: Kaos GL

PJ Harvey, Ramy Essam ile birlikte Suriyeli mülteciler için bir şarkı yaptı.

PJ Harvey ve Ramy Essam mülteci çocuklar için söyledi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

PJ Harvey, Ramy Essam ile birlikte Suriyeli mülteciler için bir şarkı yaptı.

PJ Harvey ve Ramy Essam, Suriyeli mülteciler için bir şarkı yaptı. John Parish prodüktörlüğünde yapılan “The Camp” isimli şarkı, Lübnan‘daki duruma ve ülkeyi de etkileyen mülteci krizine dikkat çekiyor.

Şarkının klibinde foto muhabir Giles Duley’in iki yıl boyunca çektiği, Lübnan’da (Bekaa Vadisi’nde) yaşayan, göç ettirilmiş çocukların görüntüleri karşımıza çıkıyor.

Giles Duley, şarkıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında Lübnan’daki krizin çok ciddi olduğunun altını çizdi: “Lübnan’da yaşanan krizin boyutunu kavramak çok zor, 4 milyon nüfusu olan bir ülke, şimdi bir milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. Ülkenin altyapısı sınırlarını zorluyor ve durum hiçbir yerde Bekaa Vadisi’ndeki kadar çaresiz değil.”

Şarkıda PJ Harvey’e eşlik eden Ramy Essam, 2011’de Tahrir Meydanı’ndaki ayaklanmanın simge isimlerinden biriydi. Essam, bu şarkıda Mısır Devrimi esnasında yaşadıklarından ilham aldığını söyledi: “PJ Harvey, tanışmayı ancak hayal edebileceğim gerçek bir sanatçı ve mütevazı bir insan; ve şimdi onunla birlikte önemli bir dava için, insanlık için beraber şarkı söylüyoruz. Onunla birlikte çalışmak bir onur ve çok ilham verici.”

Ayrıca şarkıdan elde edilen tüm gelirin Bekaa Vadisi’nde faaliyet gösteren Beyond Association isimli sivil toplum örgütüne aktarılacağı duyuruldu.

Buyrun, PJ Harvey ve Ramy Essam’ın ortak çalışması “The Camp”:


Etiketler: medya
İstihdam