03/06/2010 | Yazar: Kaos GL

Kadıköy'de Polis Transseksüellere Yönelik Şiddeti Görmezden Geliyor Bağdat Caddesi'nde şiddete uğrayan transseksüel bir arkadaşımız Göztepe, Dragos ve Ka

Polis Transseksüellere Yönelik Şiddeti Görmezden Geliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kadıköy'de Polis Transseksüellere Yönelik Şiddeti Görmezden Geliyor
Bağdat Caddesi'nde şiddete uğrayan transseksüel bir arkadaşımız Göztepe, Dragos ve Kadıköy karakollarını dolaşarak hakkını aradı. Bu karakolların hiçbirinde dikkate alınmadı, konuyla ilgili işlem yapılmadı.
Emniyet güçlerinin transseksüellerin uğradığı şiddet karşısında görmezden geliyor olmalarını protesto etmek için, İstanbul LGBT'nin çağrısı üzerine, 3 Haziran Perşembe günü saat 16:00da Kadıköy İskele Karakolunun önünde yapacağımız başın açıklamasına davetlisiniz.
 

BASIN AÇIKLAMASI TARİH ve SAAT: 03 HAZİRAN PERŞEMBE SAAT 16:00
Yer: KADIKÖY İSKELE KARAKOLU 

 
Basına ve Kamuoyuna;
 
Bağdat Caddesi’nde yaşayan travesti ve transseksüeller olarak bizler, uzunca bir süredir polisin keyfi para cezası ve gözaltı uygulamalarına maruz kalıyoruz. Sürekli yaşadığımız bu  baskıların haricinde artık polisin gizli / açık saldırılarıyla karşı karşıyayız.
            Açtığımız davalar, adliyeye verdiğimiz dilekçeler sayesinde savcılıklarda emniyet mensupları hakkında yüzlerce dosya birikti. Bunu gören emniyet mensupları artık çok daha farklı bir tarza yöneliyor. Kimi zaman açıkça keyfi gözaltı ve para cezalarıyla bizlere saldıran emniyet güçleri artık bununla da yetinmeyerek suça meyilli kriminal gençleri arka plandan üzerimize gönderiyor.
             Satır ve sopalarla üzerimize yürüyen bu gençlerin saldırıları her geçen gün artıyor. Arabalarımızın camları kırılıyor yanımızda şahitlerle birlikte gitsek dahi karakollarda dikkate alınmıyoruz. Dahası yüzümüze sprey sıkılarak baygın bir halde Fikirtepe’nin ıssız bölgelerine ve mezarlıklara bırakılıyoruz.
            Bizlere yönelik her türden saldırının cezasız kalması transseksüel düşmanı kişileri cesaretlendiriyor. Nefret cinayetlerini körüklüyor. Nitekim bir arkadaşımız geçtiğimiz günlerde, Fenerbahçe’de bulunan bir benzin istasyonunda arabasının içinde beklerken saldırıya uğramış ve çok ağır bir biçimde darp edilmiştir. 
            Göztepe, Bostancı, Topselvi ve Dragos karakollarında bu ve benzeri uygulamalar devam ediyor. İlan ediyoruz. Bundan sonra bize yapılacak saldırılardan şiddete göz yuman Kadıköy Emniyet Müdürlüğü sorumludur.
           Basın açıklamamız bittikten sonra buradan Kadıköy Adliyesi’ne giderek Kadıköy Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacağız.
            Korku toplumu yaratmaya çalıştığınızın farkındayız. Her zaman her yerdeyiz. Sokakta olacağız daima. Haberiniz olsun gözümüzdeki ışıltıyı söndüremeyeceksiniz, yaşama sevincimizi tüketemeyeceksiniz.
İstanbul LGBTT Derneği
EHP'Lİ GLBTT'ler
Kadın Kapısı
Lambdaistanbul
Cinsiyetçiliğe Karşı Dayanışma Ağı


Etiketler: insan hakları
İstihdam