05/10/2009 | Yazar: Kaos GL

Avcılar sahilindeki parkta arkadaşlarıyla birlikte şarap içen üniversite öğrencisi Güney Tuna sokak ortasında polis tarafından feci bir şekilde dövüldü.

Avcılar sahilindeki parkta arkadaşlarıyla birlikte şarap içen üniversite öğrencisi Güney Tuna sokak ortasında polis tarafından feci bir şekilde dövüldü. Polisin işkencesi sonucu hastaneye kaldırılan Tuna beyin kanaması geçirdi. Hayati tehlikeyi atlamadığı öğrenilen öğrencinin ailesi polisler hakkına suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü'nü burslu okuyan son sınıf öğrencisi Güney Tuna'nın (21) Avcılar ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polislerin saldırısına uğradı.

Polis: Burada Oturamazsınız
Önceki gün saat 00.30 sıralarında meydana gelen olay şöyle gelişti: Aralarında Güney Tuna olduğu bir grup genç, Ambarlı Sahil'de bulunan Mustafa Burcu Parkı'nda şarap içti. Öğrenciler yanlarına gelen polis ekiplerinin uyarısı ile karşılaştı. Polis, şarap şişelerini kaldırıp, parkı terk etmelerini, 10 dakika sonra tekrar kontrol edeceklerini söyledi. Bunun üzerine gençler içki şişelerini çöpe attılar ve oturmaya devam ettiler.

Tekrar parka gelen polis gençlerden parkı terk etmelerini istedi. Bunun üzerine Güney Tuna, "Burada oturmamıza mani olamazsınız" diyerek, polise itiraz etti. Tuna'nın daha konuşması sürerken polisler Tuna'ya saldırdı.

Kafasına Vurdular
Olay yerine çok sayıda yunus ekibi gelirken, polisler gencin ayaklarına ve kafasına vurarak darp etti. Mahalle sakinlerinin araya girmesinin ardından Tuna, polis aracıyla karakola götürüldü. Avcılar Polis Merkezi'ne götürülen Tuna, karakola gelen alesine resmi bir işlem yapılmadan teslim edildi.

'Darp Edilmedim' İmzası
Baba Cengiz Tuna, olayı oğlunun arkadaşlarının haber vermesi üzerine öğrendiğini söyledi. Karakola gittiğinde oğlunun kendisine dayak konusundan bahsetmediğini ifade eden Baba Tuna, "Bizi karakolun içine almadılar. Güney'i döven polisler arasında bulunan bir memur, oğlumun 'Olay yerinden alınıp karakola getirildim. Herhangi bir şekilde darp edilmedim' yazılı bir kağıdı imzalaması gerektiğini söyledi. Ben de dayak mevzusundan haberdar olmadığım için oğluma 'İmzala da gidelim' dedim. Güney karakolun bahçesinde kağıdı imzaladı ve biz de bu şekilde polis merkezinden ayrıldık" dedi.

Beyin Kanaması Geçirdi
Evlerine gitmek üzere yola çıkan Tuna ailesi, ayağı seken oğullarını özel bir hastaneye götürüp, röntgenlerini çektirdı. Sağ ve sol ayaklarında kırıkları bulunan Tuna kusmaya başlayınca beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı.

Beyin cerrahı olmadığı için hemen ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Güney Tuna'nın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Baba Tuna: Bu Vahşettir
İşkenceyle ilgili savcılığın soruşturma başlattığını belirten baba Cengiz Tuna, "Olaydan sonra Avcılar İlçe Emniyet Müdürü de gelerek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Emniyet yetkilileri sorumlular hakkında soruşturmanın başlatıldığını söyledi" dedi.

Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını dile getiren Cengiz Tuna, "Oğlumun suçu dahi olsa polis işkence yapamaz. Bu, vahşettir" diye konuştu.



Etiketler: insan hakları
İstihdam