31/05/2006 | Yazar: Kaos GL

Politika, politikayla ilgili değil Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Politika cinsel etiketin getirdiği son derece hayati ve bunaltıcı derecede domestik sorunları irdeliyor. Üçlü bir ilişkide uyku düzeni nasıl olmalıdır? İki insan yanınızda seks yaparken kitap okumak kibarca bir davranış mıdır? Kıskançlığa izin verilmeli midir? Granta Dergisi’nin geleceğin en iyi on romancısı arasında gösterdiği Adam Thirwell, Politika ile Türkçe’de!

KAOS GL

Politika tarihinden sayfalar, ‘menage a trois’ iç dinamikleri ve hassas bir duygusal dengeler tartısı: Politika. Üçüncü kişinin de dahil olduğu uçuk bir aşkın romanı. Çok muzur, hatta bazen muzır. Akıllı ve çok şükür ki hiç ama hiç sıkıcı değil!

Genç ve yarı-Yahudi Moshe, Nana’yı seviyordu. Ama aşk bu! Bazen inanılmaz zor olabilir aşık olmak ve aşık kalabilmek. Özellikle de başka birine karşı kibarlığı elden bırakmamayı tercih ediyorsanız hayat daha da zordur, aşıkken yani. Nitekim Moshe ve Nana da, karışık bir cinsel yaşamı olan, Hintli oyuncu Anjali’ye karşı her daim kibar kalmak istiyordu.

Aslına bakarsanız Politika cinsel etiketin getirdiği son derece hayati ve bunaltıcı derecede domestik sorunları irdeliyor. Üçlü bir ilişkide uyku düzeni nasıl olmalıdır? İki insan yanınızda seks yaparken kitap okumak kibarca bir davranış mıdır? Kıskançlığa izin verilmeli midir?

Politika, kibarlıkla ilgili bir komedi. Aynı zamanda bir aşk hikayesi. Kendince sapkınlıkları olan, bazı sınırları aşmış bir aşk hikayesi.

İşin içinde Milan Kundera, saksolar, Mao’nun kişisel temizlik alışkanlıkları, Bollywood, Vaclav Havel, alışveriş, Hitler’in cinsel fetişleri, bencillik, Osip Mandelstam, erken boşalma, son Ana Kraliçe, ardıç kuşu, Stalin’in telefon konuşmaları, kibarlık, pembe tüylü kelepçeler ve Antonio Gramsci’nin hegemonya teorisi de var.

Politika, politikayla ilgili değil.

Dokunaklı, şok edici ve oyun düşkünü Politika, nezaket üzerine yazılmış bir komedi. Ve Martin Amis’kinden bu yana yayımlanmış en orijinal ilk roman. Şimdi artemis Yayınları’ndan Türkçe’de!



Yabancı Basında ‘Politika’

‘Hedefi yüksek ve gelecek vaat eden bir ilk roman.’

New York Observer

‘Kaydadeğer bir zekaya sahip bir adamın elinden çıkmış, kaydadeğer bir zekaya sahip bir roman.’

Evening Standard

‘Seks ve seksüel tavırların komik ve derinlemesine tartışılması.’

Observer

‘Sevimli bir kitap, bir aşk üçgenini anlatan çok eğlenceli bir cinsellik komedisi.’

The Guardian

‘Bu yıl okuduğum en nazik ve büyüleyici kitap…’

The Scotsman, 16 Ağustos 2003

‘…imalı, kinayeli, ukala, renkli, umarsız, müstehcen ve çok komik…’

Time Out Londra, 20 Ağustos 2003

‘Politika’nın esnekliği ve gücü yazarı birçok ilk romancıdan ayırıyor. Sakın kaçırmayın.’

The Independent, 23 Ağustos 2003

‘…son yıllarda sivrilen, en komik, en tarz ve tamamıyla özgün ilk roman.’

The Times, 20 Ağustos 2003


Etiketler: kültür sanat
İstihdam