15/09/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Avrupa Parlamentosu vekilleri, Polonya'da hukukun üstünlüğünün yok sayılması ve LGBTİ+’ların damgalaması nedeniyle bazı yaptırımlar önerdi.

Polonya, Avrupa Parlamentosu’nda tartışılıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Polonya’da iktidardaki sağcı Hak ve Adalet Partisi'nin (PiS) desteğiyle cumhurbaşkanı seçilen Andrzej Duda’nın ardından ülkedeki kentlerin üçte birinin kendilerini “LGBT ideolojisinden arınmış bölge” ilan etmesine karşı bir destek de Avrupa Parlamentosu’ndan geldi.

Polonya'nın muhafazakâr hükümeti, dün toplanan Avrupa Parlamentosu'nda eleştirildi; bazı vekiller, ülkede hukukun üstünlüğünün yok sayılması ve LGBTİ+’ların damgalaması nedeniyle bazı yaptırımlar önerdi.

Parlamento, Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi başkanı Juan Fernando Lopez Aguilar Polonya hakkında sunduğu raporda, ülkenin Avrupa'nın temel değerlerinden uzaklaştığını söyledi ve durumu “son derece endişe verici” olarak nitelendirdi.

“Temel hakların ihlal edildiği ülkelerin projelerini finanse etmekten bıktık”

Avrupa Birliği yasalarının bloğun 27 ülkesinde uygulanmasını sağlayan Avrupa Komisyonu başkan yardımcısı Vera Jourova, “Pek çok üye devletin vergi mükellefleri temel hakların ihlal edildiği ülkelerin projelerini finanse etmekten bıktı. Değerlerimizi anlamayan ülkeler genellikle finansal kesintileri anlıyor. Bu enstrümanı kullanalım.” dedi.

LGBTİ+’ların en temel haklarını gasp edildiği ülke hakkındaki yaptırımların 17 Eylül Perşembe günü netleşmesi bekleniyor.


Etiketler: dünyadan
İstihdam