07/10/2011 | Yazar: Kaos GL

Gallery Lineart ve Alanistanbul işbirliğiyle hazırlanan ‘Pop Art Extended’ sergisi pop-art’ın süperstarı Andy Warhol’dan ilham alan işlere yer veriyor.

Pop-Art, Günümüze O Kadar da Uzak Değil Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gallery Lineart ve Alanistanbul işbirliğiyle hazırlanan ‘Pop Art Extended’ sergisi pop-art’ın süperstarı Andy Warhol’dan ilham alan işlere yer veriyor. Arda Yalkın, Ayşegül Sağbaş ve Halil Vurucuoğlu’nun eserleri Alanistanbul’da sergilenirken Ayline Olukman, Deniz Beşer, Gökçe Çelikel, Murat Pulat, Monika Bulanda, Yiğit Yazıcı ve Zeynep Beler’in yapıtları Gallery Lineart’ta görücüye çıkıyor. Biraz da Andy Warhol havaları almak isteyenler için, Warhol’un bugüne dek Türkiye’ye uğramamış üç eseri ‘Elizabeth Taylor’, ‘Uncle Sam’ ve ‘Mick Jagger’ Lineart’ta sizleri bekliyor. Aslı Biçer ve Efe Korkut Kurt’un ortaklaşa hazırladıkları sergi, Aslı Biçer’in deyimiyle “Andy Warhol sergisi olmaktan öte bir pop-art’la hesaplaşma sergisi”. Sanatçılar bir taraftan kendi perspektiflerinden pop-art’ı yorumlarken, diğer taraftan da akımın günümüz tüketici dünyasında yer bulmakta zorlanmayacağını gösteriyor. Bu sefer Warhol’un Campbell’ın çorbaları yerine Zeynep Beler’in Starbucks bardakları bizi seri üretim dünyasıyla bir araya getiriyor.
 
Pop-art bize gerekli reçeteyi veriyor. Kentli insanın bir gün içinde karşılaşabileceği pek çok obje buradaki eserlerin bir parçası. Dolayısıyla sergi, kolaylıkla sizi de içine çekiveriyor. Efe Korkut Kurt’un yorumuna göre pop-art tam da ‘sanat kaybetti’ dediğimiz anda dirilir ve tüketici toplumun içinde ‘gücünü gösterir’. Önemli olan nokta ‘elit’ bir tutumdan öte, eser karşısında sizin ne düşündüğünüz. Şöyle bir adım geri durun ve bakın; belki de Taylor size göz kırpar. 
 
‘Pop Art Extended’ sergisi 15 Ekim’e dek sürecek. Alanistanbul Tel: 0212 292 04 14, Gallery Lineart Tel: 0212 247 47 29. (radikal)

Etiketler: kültür sanat
İstihdam