28/03/2011 | Yazar: Irene Van Der Steen

Avustralyalı pop (ve dahi gey) ikonu Kylie Minogue'un "Afrodit" ismini verdiği turnesi “revü” Barselona’ya geldi.

Pop Tanrıçası Kylie Barselona'daydı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avustralyalı pop (ve dahi gey) ikonu Kylie Minogue'un "Afrodit" ismini verdiği turnesi “revü” Barselona’ya geldi. Kylie'nin son albümünün ismi de olan "Afrodithe" Yunan mitolojisi ve kültürüne saygı göstermek amacı ile sanatçı tarafından seçilmiş.
 
Irene van der Steen kaosgl.org için yazdı
 
Avustralyalı pop (ve dahi gey) ikonu Kylie Minogue'un "Afrodit" ismini verdiği turnesi “revü” 12 Mart Cumartesi Barselona’ya geldi. Kylie'nin son albümünün ismi de olan "Afrodithe" Yunan mitolojisi ve kültürüne saygı göstermek amacı ile sanatçı tarafından seçilmiş.
 
Revü, Kylie Minogue’un sevdiği bir film olan yönetmenliğini Lamuel Ayers'in 1945 tarihli filmi “Ziegfeld Follies” filmini referans alınarak hazırlanmış. 
 
Konser salonu Barselona'nın en büyük etkinlik mekanlarından biri. Hatta belki de en büyüğü Palau Sant Jordi'de gerçekleşti. Yer yer boşluklar olmasına rağmen konser salonu tamamen doluydu. Bardaktan boşanırcasına yağan yağmura rağmen, kimse aldırış etmiyordu. Hatta konseri daha iyi bir yerden seyredebilmek için 2 gün öncesinden konser alanına gelip kamp kuranlar da vardı. Ambiyans harikaydı. Sanatçının performansını besleyen tüm etmenler mevcuttu. İzleyici kitlesi açısından baktığımızda da, bekarlar ya da eşcinsellerin yeni bir aşk bulabilme şansının olduğu mükemmel bir geceydi.
 
Günümüzde, pop konserleri tamamen şov, sahne, set, hareket, hikaye ve özel efektlerden oluşmakta. Yani Kylie, müzikal anlamda, insanların tam olarak nasıl bir beklenti içinde olduğunu biliyordu.
 
Kylie, konsere yeni albümünün adını taşıyan “Afrodit” şarkısı ile başladı. Altın kabuk üstünde küçük bir denizkızı konsepti ve Asteriks’teki gibi başında bir çift kanat aksesuarı ile sahneye giriş yaptı. Daha sonra, sahneye basit dans figürleri ile Roma’lı savaşçılar gibi giyinmiş, altın kalkanlı, erkek dansçılar geldi. İkinci kez sahneye, devasa, şaşırtıcı bir altın atla giriş yaptı ve üçüncü kez sahneye girişinde ise, erkek dansçıları tarafından çekilen iki tekerlikli bir araba kullandı.  İyi bir canlı performansın yanında harika bir şov ortaya çıktı.
 
Kylie Minogue’un, şovunda, görsel efekt olarak trapezcileri ve bolca su kullandı. Gösteri sırasında tüm sahne ve küçük sahneye doğru giden podyumun birkaç noktasında su spreyleri vardı. “For an Angel” şarkısını seslendirdiği anda, melek kostümünün içinde, bir trapezcinin arkasında havada asılı duruyordu.
 
Şov’un unutulmayacak anlarından birisi de, “If you don’t love me” şarkısını seslendirdiği andı. Kendisini hayranlıkla izleyen seyircilere bakarken biraz duygusallaştı ve gözleri yaşla doldu. Kısa bir sessizlikten sonra seyirci tezahürata başladı. Bu ana kadar konser 1,5 saattir devam ediyordu ve bunun son şarkı olacağını düşünmüştüm fakat Kylie, tam bir saat daha konsere devam etti. 
 
Yunan temasından sonra, Brezilya karnavalı şeklinde renkli ve tüylü kıyafetler ile şova devam etti. Uluslararası top model olan İspanyol sevgilisi Andres Velencoso’yu, seyirciler arasından uzanıp öptü ve Katalanca konuşmayı denedi. Kylie, final performansını, videosunda heteroseksüel, biseksüel ve eşcinsel çiftlerin öpüştüğü “All The Lovers” adlı şarkısı ile yaptı. Bu esnada trapezciler altında Kylie dans ederken çeşmelerden sahneye sular akıyordu. 
 
Ve Yunan peri masalı sona erdi. Kylie hayranlarına unutulmaz bir canlı performans sundu ve kesinlikle bir pop tanrıçası kademesine yükseldi.
 
Çeviren: Semih Varol / Kaos GL


Etiketler: kültür sanat
İstihdam