24/11/2009 | Yazar: Atilla Demir

Geçtiğimiz cuma günü (13.11.2009) Porto Riko’nun Cayey şehrinde yol kenarında cesedi parçalanmış ve yakılmış olarak bulunan 19 yaşındaki Lopez Mercado’nun kati

Porto Riko’da da Aynı Hikaye Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Geçtiğimiz cuma günü (13.11.2009) Porto Riko’nun Cayey şehrinde yol kenarında cesedi parçalanmış ve yakılmış olarak bulunan 19 yaşındaki Lopez Mercado’nun katil zanlısı yakalandı.
 
Polisin verdiği bilgiye göre katil zanlısı Juan A. Martinez Matos verdiği ifade de, kadın kıyafetleri giymiş Lopez ile kırmızı sokakta tanışıp evine götürdüğünü, ancak evinde erkek olduğunu görünce öfkelenerek ve onu öldürdüğünü belirtti.
 
Eşcinsel paniği (Gay Panic) savunması, şiddet şüphelileri tarafından sık sık kullanılan bir yöntem. Mağduru suçlu haline getiren bu yaklaşım eşcinsel örgütleri tarafından nefret ile kınanıyor. Bu yaklaşım, en fazla trans bireylere karşı şiddeti haklı göstermek için kullanılıyor.
 
Türkiye’de eşcinsellere ve trans bireylere karşı uygulanan şiddet ve cinayetlerde, şüpheli tarafından başvurulan eşcinsel paniği savunması bugüne kadar birçok hakim tarafından hafifletici neden olarak kabul edilmekte.

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret