21/05/2020 | Yazar: Kaos GL

HIV ile yaşayanlara akran danışmanlığı veren Pozitif Dayanışma, Çankaya Gönüllü Test ve Danışmanlık Merkezi’nin tekrar çalışır hale geçmesini talep diyor.

Pozitif Dayanışma: Gönüllü Test ve Danışmanlık Merkezi çalışır hale geçmelidir! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

HIV ile yaşayanlara akran danışmanlığı veren Pozitif Dayanışma, Çankaya Gönüllü Test ve Danışmanlık Merkezi’nin tekrar çalışır hale geçmesi için Ankara Çankaya Belediyesi’ne talepte bulundu.

Pozitif Dayanışma, anonim olarak HIV testi ve danışmanlık hizmetlerini veren Gönüllü Test ve Danışmanlık Merkezi’nin yeniden açılması için Çankaya Belediyesi’ne ilettiği metni de paylaştı.

Metinde, belediyenin pandemi sürecinden etkilenerek bu hizmete ara vermiş olmasının Pozitif Dayanışma’nın son dönemde online verdiği danışmanlık sayısının artmasına ebep olduğu belirtiliyor: “Bu nedenle normalleşme adımlarıyla birlikte, uygun en yakın zamanda Gönüllü Test ve Danışmanlık Merkezi’nin açılabilmesini arzu ediyor, bu süreye kadar da merkezin telefon üzerinden danışmanlık hizmetine devam edebilmesinin önemli olacağını düşünüyoruz.”

Metnin tamamı şöyle:

 “Sayın İlgili,

Pozitif Dayanışma olarak Ankara’da faaliyetlerimize başladığımız günden bu yana Çankaya Belediyesi Gönüllü Test ve Danışmanlık Merkezi çalışanlarından sürekli destek aldık. Amacımızın HIV/AIDS ile ilgili doğru bilgileri yaygınlaştırmak ve yeni tanı alan kişilere deneyimlerimiz doğrultusunda akran danışmanlığı vererek, dayanışma oluşturmak ve birbirimizi güçlü kılmak. Bu süreçte Gönüllü Test ve Danışmanlık Merkezi üzerinden bize ulaşan kişiler de oldu ve merkez çalışanlarının desteğinin, yardımının büyük olduğunu söylemek isteriz.

Son dönemde online verdiğimiz danışmanlık sayılarının artmasında önemli bir sebebin belediyenin verdiği bu çok faydalı hizmete pandemi sürecinden etkilenerek ara vermesi olduğunu düşünüyoruz. Bu süreçte de belediyenin sunduğu bu hizmetin ne kadar faydalı ve gerekli olduğunu görmüş olduk.

Bu nedenle normalleşme adımlarıyla birlikte, uygun en yakın zamanda Gönüllü Test ve Danışmanlık Merkezi’nin açılabilmesini arzu ediyor, bu süreye kadar da merkezin telefon üzerinden danışmanlık hizmetine devam edebilmesinin önemli olacağını düşünüyoruz. Bize gelen çok sayıda başvurunun da belediyenin sunduğu gönüllü test ve danışmanlık hizmeti üzerine olduğunu, ne zaman açılacağına ve telefonla ulaşılıp ulaşılamayacağına dair olduğunu da belirtmek isteriz.

Belediyemizden ricamız, bu zor süreçte gönüllü danışmanlığın merkez çalışanları aracılığıyla telefon üzerinden devam etmesini sağlamanız ve mümkün olan en uygun zamanda da merkezin geri açılmasıdır.

Saygılarımızla”

Talep edin!

Pozitif Dayanışma anonim olarak HIV testi ve danışmanlık veren Merkez’in yeniden faaliyete geçmesi için destek istiyor: “Çankaya GTDM'nin yeniden faaliyete geçmesi -telefonla danışmanlık hizmeti- için siz de saglik@cankaya.bel.tr e-posta adresine mail atarak, buradaki formu doldurarak ya da 444 06 01 nolu telefondan Çankaya Çözüm Merkezi’ni arayarak Gönüllü Test ve Danışmanlık Merkezi’ni ve merkez çalışanlarını desteklediğinizi gösterebilirsiniz.



Etiketler: insan hakları, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam