01/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Pozitif Dayanışma, 1 Aralık metnini yayınladı: “Kimseye HIV statümüzü açıklamak zorunda değiliz. Sormaktan vazgeçin, HIV ile yaşayanlara isterlerse açılabilecekleri güvenli alanlar yaratın!”

Pozitif Dayanışma: “HIV statülerimizi sormaktan vazgeçin!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pozitif Dayanışma 1 Aralık Dünya AIDS Günü için metin yayınladı. Dayanışma metinde “HIV ile yaşayanlarla değil HIV ile, HIVfobi ile mücadele edin” dedi:

“Bugün 1 Aralık Dünya HIV ve AIDS Farkındalık Günü. HIV’in adının konmasından bu yana tam 38 yıl geçti. Bunca yıl içinde kaybettiklerimizin bir kısmının anısı, şanı ve adı kaldı ancak önemli bir kısmı unutuldu...”

“Geciken ve aksayan sağlık hizmetlerini ve tedavilerini, devletlerin sorumluluğunu unutmamız için unutturuldu isimler, yüzler. Ancak unutmadık, unutmuyoruz! Kaybedilen her can mücadele için bir sebep daha bizim için.”

“Düzenli tedaviye kolay ve ücretsiz erişim, ülkemizde ve dünyada herkes için temel bir sağlık hakkı olarak görülmeli!”

“Hala kesin tedavi söz konusu olmasa da günümüzde düzenli tedavi belirlenemeyen seviyeyi yani sıfır HIV aktarımını sağlıyor. Düzenli tedaviye erişimi olan HIV ile yaşayanlardan korunmasız cinsel ilişkiyle bile cinsel partnerlerine HIV aktarımı kesinlikle söz konusu olmuyor.”

“HIV ile yaşayanlara yönelik ayrımcılık, damgalama, önyargı ve şiddetin sürdüğü ülkemizde geçen sene ortak olarak paylaşılan cümlemizi tekrar ediyoruz: Kimseye HIV statümüzü açıklamak zorunda değiliz! HIV ile yaşayanlarla değil HIV ile, HIVfobi ile mücadele edin. Yatakta partnerin, işyerinde patronun, caddede müşterinin, her muayenede hekimin, ev sahibinin, komşunun, yurt müdürünün, polisin, savcının özetle kimsenin merak konusu değildir HIV statülerimiz. Sormaktan vazgeçin, HIV ile yaşayanlara isterlerse açılabilecekleri güvenli alanlar yaratın!”


Etiketler: sağlık, sağlık hakkı
nefret