12/10/2020 | Yazar: Kaos GL

Pozitif-iz Derneği, LGBTİ+ hakları alanında çalışmalar yürüten kişiler için HIV/AIDS farkındalığı konusunda online eğitimler dizisine başlıyor.

Pozitif-iz LGBTİ+ aktivistlerine yönelik eğitimlere başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pozitif-iz Derneği’nin, Gilead Sciences Türkiye desteği ile hayata geçen “LGBTİ+ Örgütlerinin Yeni Gönüllü ve Katılımcılarının HIV Farkındalık ve Kapasitesini Uzaktan Eğitimler ile Arttırmak” projesi 13 Ekim 2020 - 26 Ocak 2021 tarihleri arasında 4 döngü olarak gerçekleşecek.

Her bir turda 4 farklı uzman, her hafta yeni bir konuyu ele alacak. Oturumlarda HIV’in klinik evreleri, tıbbı bilgi ve tutumun yanı sıra hukuki ve aktivizm yönleri de paylaşılacak.

Eğitimlere kimler, nasıl katılabilir?

Katılımcıların LGBTİ+ örgütlerinde, insiyatiflerinde, oluşumlarında çalışan, gönüllü veya üye olması bekleniyor. Herhangi bir kuruma bağlı olmadan bireysel aktivizm yapan kişiler de programa başvuru yapabilirler.

Katılımcılar dilerlerse birden fazla eğitime başvurabilirler. Katılımcıların sağlayacağı bilgi ve veriler herhangi bir üçüncü şahıs veya kurumla paylaşılmayacak ve Pozitif-iz Derneği eğitimi kayıt altına almayacak. Başvuru yapan kişiler eğitim sırasında ses veya görüntü kaydı almayacağını kabul ve taahhüt edecek.

20 kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan eğitimler Zoom programı üzerinden yapılacak. Her hafta Pozitif-iz’in sosyal medya hesapları üzerinden ilgili eğitim için yeni bir başvuruya çıkılacak.

4 döngüden oluşacak eğitim dizisinin programını buradan inceleyebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam