08/06/2023 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği’nin düzenlediği Pride Özel Medya Okulu bugün çevrimiçi olarak LGBTİ+ aktivistleri ve gazetecilik öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Pride’ı haberleştirmeye hazırız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği’nin düzenlediği Pride Özel Medya Okulu bugün (8 Haziran) çevrimiçi olarak LGBTİ+ aktivistleri ve gazetecilik öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

İstanbul, Antaya, İzmir, Ankara kentlerinin yanı sıra Kanada ve Hollanda’dan gelen katılımcılarla “Pride etkinlik haberi nasıl yapılır”, “yürüyüş fotoğraflarını en etkileyici biçimde nasıl çekerim”, “haklarımızı bir haberde nasıl öne çıkarırım” soruları yanıtlandı.

Pride Özel Medya Okulu’nu KaosGL.org editörleri Gözde Demirbilek ve Aslı Alpar yönetti. Ası Alpar ilk oturumda, haberin bölümleri, olay ve durum haberciliği gibi haber yazmaya dair teknik kurallar paylaştı.

İkinci oturumda katılımcıların kendi haberlerini yazdığı mini bir atölye düzenlendi. Medya okulunun son oturumundaysa Pride haberleri için fotoğraf çekerken dikkat edilmesi gerekenleri Gözde Demirbilek anlattı.

Medya Okulu hakkında

Kaos GL Derneği’nin düzenlediği Medya Okulu, yazınsal çeşitli tematik alanlarda planlanmış atölyeler programıdır. Katılımcıların interaktif olarak dahil oldukları atölyelerde yazma istencinden üretimin yayınlanmasına sürecin inşasını ve etiğini tartışırlar. Haber yazma teknikleri, yaratıcı yazarlık ve video aktivizmi programın ana başlıklarıdır.

Medya Okulu programı, kaosGL.org gönüllü muhabir ve yazarlarını bir araya getirerek LGBTİ+ kişileri yazmaya teşvik etmeyi ve ayrımcılık karşıtı medyayı çoğaltmayı hedefler. Haberini üretiminden yaratıcı yazarlığın çeşitlendirilmesine farklı alanlarda kümülatif gerçekleşen atölyelerde “herkesin yazabileceği” fikri hakimdir.


Etiketler: insan hakları, medya
İstihdam