28/10/2011 | Yazar: Kaos GL

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: ‘Bu tutuklamalar, gözaltılar böyle devam ederse BDP olarak anayasa çalışmasına verebileceğimiz parti kadromuz kalmamış olacaktır.’

Prof. Büşra Ersanlı Gözaltına Alındı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

KCK adı altında Kürt siyasetçilere yönelik operasyonlarda Türkiye’nin yeni anayasasını yapma sürecinde aktif rol üstlenmiş akademisyenlerden Prof. Büşra Ersanlı gözaltına alındı. 

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bu tutuklamalar, gözaltılar böyle devam ederse BDP olarak anayasa çalışmasına verebileceğimiz parti kadromuz kalmamış olacaktır.” dedi.
 
İstanbul’da “KCK” adı altında BDP’yi hedef alan eş zamanlı operasyonlarda 40’ı aşkın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında BDP PM Üyesi Prof. Büşra Ersanlı da bulunuyor.
 
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın Muğla’nın Datça İlçesi’nde gözaltına alındığı bildirildi. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyesi Ersanlı İstanbul’a getirildi.
 
Gözaltına neden alındığı öğrenilemeyen Büşra Ersanlı, aynı zamanda BDP’nin Anayasa Komisyonu’nda yer alıyor. Yeni anayasa çalışmaları kapsamında AKP heyetinin 10 Ekim’de görüştüğü BDP’liler arasında Ersanlı da bulunuyordu. 
 
Demirtaş: “Bu tutuklamalar böyle devam ederse BDP olarak anayasa çalışmasına verebileceğimiz parti kadromuz kalmamış olacaktır”
 
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis’te yaptığı konuşmada, Ersanlı’nın Türkiye’nin yeni anayasasını yapma sürecinde aktif rol üstlenmiş akademisyenlerden biri olduğunu söyleyerek, meselinin "çok kritik" olduğunu ve anayasa çalışmalarını doğrudan etkileyeceğini söyledi.
"Bu tutuklamalar, gözaltılar böyle devam ederse BDP olarak anayasa çalışmasına verebileceğimiz parti kadromuz kalmamış olacaktır."
 
İstanbul’da yapılan eş zamanlı ev ve kurum baskınlarında 40’tan fazla BDP yöneticisi, üyesi, Mezopotamya Kültür Merkezi sanatçısı, siyaset akademisi öğrencisi, Kürt enstitüsü çalışanı ve üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

İstanbul’da Kürt siyasetçilere dönük “KCK” adı altında 4 Ekim’de gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alınmış, aralarında BPD PM üyeleri, il yöneticileri, ilçe başkanları ve kurum yöneticilerinin yer aldığı 98 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Altı ayda 4500 gözaltı
BDP’yi ve sivil toplum örgütlerini hedef alan operasyonlar kapsamında son altı ayda 4500 dolayında kişi gözaltına alındı. Bunlar arasında belediye başkanları, insan hakları savunucuları, gazeteciler ve yüzlerce seçilmiş bulunuyor. Altı ayda tutuklananların sayısı ise 1600’ü geçti. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam