06/07/2022 | Yazar: Kaos GL

Sessiz’in bu bölümü, LGBTIQ+ mültecilere yönelik şiddeti meşrulaştıran temel faktörü tek bir cümleyle açıklıyor: “Bana Kim İnanır ki?”

Proje Sessiz’in yeni bölümü yayında: “Bana kim inanır ki?” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bambaşka bir ülkeye göç etmek zorunda kalmanın pek çok sebebi var. Savaşı, işsizliği, yoksulluğu ya da baskı ve şiddeti geride bırakmanın ötesinde, “insan onuruna yakışır bir yaşama ulaşabilmek” bazen bir mültecinin hayattan tek beklentisi…

Hayal bile edilemeyen bir ütopyayı aramak için çıkılan bu belirsiz göç yolunun sonu bazen mültecileri nefret ve ayrımcılıkla dolu sokakların karanlığına çıkarıyor. Sessiz’in bu bölümü, LGBTIQ+ mültecilere yönelik şiddeti meşrulaştıran temel faktörü tek bir cümleyle açıklıyor: “Bana Kim İnanır ki?”

Proje Sessiz, Türkiye’deki mülteci ve göçmenlerin günlük hayatlarında karşılaştıkları nefret söylemi ve ayrımcılıkları kendi cümleleriyle betimledikleri anlatılardan oluşan dijital bir hafıza merkezi.

Proje, mülteci ve göçmenlerin “Türkiye’de hangi ayrımcı/ötekileştirici durumlarla karşı karşıya kaldınız?““ sorusuna cevap olarak aktardıkları deneyimleri video ve podcast formatında hikayeleştirerek nefret söylemine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Daha fazlası için: www.projesessiz.org


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam