17/01/2011 | Yazar: KAOS GL

Taksim’de toplanan psikologlar, "Serbest çalışma hakkımız elimizden alınamaz" yazılı pankart açarak eylem yaptı.

Taksim’de toplanan psikologlar, "Serbest çalışma hakkımız elimizden alınamaz" yazılı pankart açarak eylem yaptı.

Meslek Hakkı Platformu’na üye yaklaşık 50 kişilik grup, Taksim Meydanı’nda toplandı. “Serbest çalışma hakkımız elimizden alınamaz” yazılı pankartlar taşıyan grup, basın açıklaması yaptı. Grup adına yapılan açıklamada, “Toplum tarafından ciddiyetle benimsenmiş, eğitimleri ve pratikleri ile rüştünü ispatlamış ve önemli hizmetler veren bir meslek grubu son derece yanlış bir biçimde halkın gözünde küçültülmeye çalışılmış, ehliyetsiz kişiler gibi gösterilmiş, bir hekimin denetimi ve gözetimine sokulmaya çalışılmakta” denildi.


1928′de çıkan yasanın düzenlenerek psikolojik danışma merkezlerinin serbest çalışmasının yasaklanmaya çalışıldığını savunan psikologlar, “Bu anayasa ile mesleğimiz serbest icra etme hakkımız elimizden alınmaya çalışılıyor. Psikoloji Danışma Merkezleri muayenehane değil, hastalıkları teşhis etmez ve hastaları tedavi etmez. Kaçak muayenehane süsü vermek haksız yere art niyetli bir tutumdur. Serbest çalışma hakkımızın elimizden alınması bir anayasal hak ihlalidir” şeklinde açıklama yaptı.
2 hafta sonra Taksim Meydanı’nda çok daha büyük bir eylem yapacaklarının altını çizen psikologlar, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.


Etiketler: insan hakları
nefret