14/11/2018 | Yazar: Kaos GL

Aurora, Mix Festival konseri öncesi verdiği röportajda Queendom için “Hepimizin tanışıp evinde hissedebileceği bir şarkı yapmak istedim” dedi.

“Queendom herkes için” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aurora, Mix Festival konseri öncesi verdiği röportajda Queendom için “Hepimizin tanışıp evinde hissedebileceği bir şarkı yapmak istedim” dedi.

BirGün’den Burak Abatay, Mix Festival (İstanbul) konseri öncesi Norveçli müzisyen Aurora ile röportaj yaptı. Aurora, “Daha fazla umuda ihtiyacımız var” dedi.

“Bu şarkı herkes için”

Abatay’ın Queendom şarkısıyla ilgili olarak orduğu “LGBTİ+ ve kadınlar için çok etkili ve destekleyici bir şarkı bu. Şarkı üzerine yorumunuz nedir?” sorusuna Aurora şöyle yanıt verdi:

“Güzel bir başlangıç oldu. Bu şarkı herkes için. Seyahat ettiğim çeşitli yerlerde çok fazla eşcinsel insanla tanıştım. Bu insanlar bir topluluk tarafından desteklenmiyorlardı. Bir sürü kadınla da tanıştım. Desteklendiklerini hissetmiyorlardı. Bir sürü erkekle de tanıştım insanların önünde ağlamaktan çekiniyorlardı. Tüm bu insanlar için bir şarkı yapmak istedim. Hepimizin tanışıp evinde hissedebileceği bir şarkı yapmak istedim. Çünkü yargılandığımızı hissetmediğimiz çok az yer var. Bu yüzden güvende hissetmemizi istedim.”

“Eşitliği savunmamız gerekiyor”

“İnsanlar için feminist ikon haline geldiniz. Ne düşünüyorsunuz?” sorusunu ise “Bence bu güzel. Bu güzel çünkü eşitliği savunmamız gerekiyor. Gerçekten toplumdaki mazlum kesimlerle ilgileniyorum. Bu bazen kadınlar oluyor, bazen içine kapanık insanlar oluyor. Gerçekten eşitliği savunuyorum ve hepimize saygı duyuyorum. Dünya tüm insanların dediklerini dinlerse bu çok faydalı olur. Düşünsenize insanların tamamının düşüncelerini sözlerini dinlesek dünya çok ileriye gider” cevabıyla karşıladı.

Röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam