21/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Türk Psikologlar Derneği İzmir LGBTİQA+ Çalışmaları Birimi Öğrenci Komisyonu, Psk. Şimşek Yiğit Yücel ile gerçekleştireceği “Queer 101 LGBTIQA+’lara Yönelik Mitler” etkinliğine davet ediyor.

“Queer 101 LGBTİQA+'lara Yönelik Mitler” etkinliği 23 Şubat’ta Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türk Psikologlar Derneği İzmir LGBTİQA+ Çalışmaları Birimi Öğrenci Komisyonu, Psk. Şimşek Yiğit Yücel ile gerçekleştireceği “Queer 101 LGBTIQA+’lara Yönelik Mitler” etkinliğine davet ediyor.

Komisyon’un “Komisyon olarak bir yüz yüze etkinlikle daha karşınızdayız! Oldukça heyecanlıyız. Akıllardaki tüm sorulara cevap bulacağımız interaktif bir etkinlik olarak hayal ettik, bu hayali gerçekleştirmek için sizleri bekliyoruz” diyerek duyurduğu etkinlik beldesiyle ilgili ayrıntılı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

23 Şubat Cuma günü 18:00’de Laika Coffee’de gerçekleşecek etkinliğe katılmak için buradan kaydolabilirsiniz.

Şimşek Yiğit Yücel kimdir?

Şimşek Yiğit Yücel, 2016’da Ege Üniversitesi’nden Psikoloji lisansı ve 2019’da Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans derecesi aldı, 2018 yılında da Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programı’na başladı.

Özel eğitim merkezlerinde 0 – 12 yaş aralığındaki çocuklarla gözlemci ve yardımcı uygulayıcı olarak çalıştı. Manisa Sevgi Evleri’nde ve özel eğitim sınıfı bulunan bir ilkokulda psikomotor ve sosyal becerilerinin geliştirilmesi odaklı destekleyici grup çalışmaları yaptı. Ege Üniversitesi lubunya öğrenci topluluğu LeGeBİT’te cinsiyet kimliği araştırmaları, broşür hazırlama, stans görevliliği gibi çeşitli görevler üstlendi.

Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD) tarafından cinsellik ve cinsel işlev bozuklukları, Travma Çalışmaları Derneği tarafından travma müdahale yöntemleri eğitimlerini tamamladı. İstanbul Psikanaliz Derneği tarafından organize edilen İzmir Psikanaliz Toplantılarının yanı sıra Psikanalist ve Psikiyatrist Ali Algın Köşkdere yürütücülüğünde gerçekleştirilen seminer ve olgu sunumu çalışmalarına katıldı.

Genç LGBTİ+ Derneği’nde psikososyal destek hizmetlerinin belirlenmesi, hayata geçirilmesi ve organizasyonundan sorumlu psikolog olarak çalışıyor. İzmir’de 18 yaşın üzerindeki LGBTİ+’lara danışmanlık veriyor ve danışma hattı çalışanlarına süpervizyon sağlıyor. İnsan hakları ve psikososyal ihtiyaçlar üzerine araştırma çalışmalarına katılım sağlıyor.


Etiketler: eğitim, sosyal hizmet, cinsellik
İstihdam