25/09/2015 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ oluşumlarından gelen desteklerle Adana Yavuzlar Çadır Kentindeki Kobaneli savaş mağduru çocuklara kıyafet dağıtıldı.

LGBTİ oluşumlarından gelen desteklerle Adana Yavuzlar Çadır Kentindeki Kobaneli savaş mağduru çocuklara kıyafet dağıtımı yapıldı.

Pembe Hayat’ın haberine göre Adana Yavuzlar semtinde bulunan Çadır Kentte 1200 tane çadırın olduğu ve bu çadırlarda 2000’e yakın çocuk yaşadığını öğrenen Queer Adana Aktivisti Ferit Etçi çocuklar için kıyafet kampanyası başlattı. Kampanyaya Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği de destek verdi. 1 haftada örülen kampanyaya Türkiye’nin birçok ilinden yardımlar geldi.

Gelen yardımları paketleyen Queer Adana Aktivistleri Tarkan, Atilla ve Eren 23 Eylül sabah dağıtım yapmak için Yavuzlar’a gitti. Çocukların ilgisini gören aktivistler kampanyayı daha da büyüteceklerini bunun için bütün herkesi yardımlaşmaya çağırdıklarını söylediler.

Adana ve Mersin’de yaşayan seks işçisi trans kadınlardan çok yardım geldiğini belirten Ferit Etçi, yardımda bulunan bütün herkese teşekkür ederek kampanyanın çıkışını anlattı: “Suriye’de çıkan bu savaşı kimin çıkardığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Çocukların kadınların orada yaşayan LGBTİlerin hiçbir suçu yok. Birilerin çıkarları, planları gerçekleşecek diye o masum insanlar doğdukları yerden buralara geldiler, bize düşen görev ise onlara yardım edebilmek. Biz LGBTİler olarak da çorbada tuzumuz olsun istedik ve hiç beklemediğimiz sonuçlar elde ettik. Birçok çocuk kıyafeti topladık ve dağıttık. Çocukların gözündeki o mutluluğu görünce yardımlaşmanın önemini bir kez daha gördük.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam