18/02/2014 | Yazar: Kaos GL

Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Lisansüstü Programı kapsamında Kaos GL’in destekleriyle Queer Çalışmaları dersi 14 Şubat’ta başladı.

Queer Çalışmaları Dersi Başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Lisansüstü Programı kapsamında Alev Özkazanç’ın yürütücülüğünde Kaos GL’in destekleriyle Queer Çalışmaları dersi 14 Şubat 2014’te başladı.
14 hafta sürecek ders kapsamında queer teori perspektifinden yazılmış bazı temel çalışmalar kısaca incelendikten sonra queer teorisi ve iktidar, marjinallik, ayrıcalık ve normativiteyi aydınlatmak ve eleştirmek için tasarlanan diğer sosyal ve kültürel teoriler (eleştirel ırk teorisi, antropoloji, Marksizm, Anarşizm, feminist teori) arasındaki ilişki ve anlaşmazlıklara odaklanılacak.
 
Queer çalışmalarını tekil ve uyumlu bir düşünce ekolü olarak anlamaktan ziyade; “queer ne tür beden ve arzuları tanımlar? Queer siyaseti nedir? Queer teorisi bize neler vaad ediyor ve sorunlu yanları nedir? Günümüzde queer aktivizminin ana mevzileri nerelerdedir? Queeri nasıl bir gelecek bekliyor” gibi sorularla queer çalışmaları bir alan ve analiz biçimi olarak problematize edilecek.
 
Dersin son haftasında ise queer teorinin önde gelen kuramcılarından Jack Halberstam sunum yapacak.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam