08/02/2013 | Yazar: Umut Güner

Queer Çalışmaları Dersi Esmeray’ın Yırtık Bohça isimli Standup gösterisi ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Ahmet Taner Kışlalı salonunda 12 Şubat 2013’de saat 17:00’de başlıyor.

Queer Çalışmaları Esmeray’ın Yırtık Bohçasıyla Ahmet Taner Kışlalı Salonunda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programı kapsamında Betül Yarar’ın yürütücülüğünde Kaos GL’in destekleriyle Queer Çalışmaları dersi 12 Şubat 2013’de başlıyor. 14 hafta sürecek dersin açılışını standup sanatçısı Esmeray Yırtık Bohça isimli oyunuyla yapacak. Açılış Dersi ve Standup gösterisi Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Ahmet Taner Kışlalı Salonunda 12 Şubat Salı günü saat 17:00'deki açılışla başlayacak. 

Toplumsal cinsiyet çalışmalarında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığının toplumsal cinsiyet ile ilişkisi tartışmaya açılacak. Bu kapsamda eşcinsel, biseksüel, trans varoluşun tarihsel süreci, politize olma süreçleri derse konu edilecek.

Heteroseksizm LGBT bireylerin hayatlarına yansımaları ve heteroseksizm karşıtı mücadele, queer yoldaşlığı gibi konuların ele alınacağı derse Türkiye’de LGBT ve Queer çalışan bir çok akademisyen katılacak.

Akademisyenlerin sunumları, ders katılımcılarının makalelerinden oluşan kitap sene sonunda “Queer Çalışmaları” adıyla kitaplaşacak.
 
Her hafta Salı günü saat 17:00-20:00 arasında gerçekleşecek ders katılımı herkese açık olacak. Ankara Üniversitesi ATAUM’da gerçekleşecek ders hakkında daha fazla bilgi almak için egitim@kaosgl.org’a mail atabilirsiniz. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret