06/05/2013 | Yazar: Kaos GL

Domus Sanat Çiftliği, Queer Çalışmaları dersi öğrencileri ve takipçileri için bugün Kibir, 13 Mayıs 2013 tarihinde de Kadınlar, Aşklar ve Şarkılar oyununu sergileyecek.

Queer Çalışmalarında Homofobi Karşıtı Buluşmalar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Queer Çalışmaları dersi Mayıs Ayı programı açıklandı. Domus Sanat Çiftliği, Queer Çalışmaları dersi öğrencileri ve takipçileri için bugün Kibir, 13 Mayıs 2013 tarihinde de Kadınlar, Aşklar ve Şarkılar oyununu sergileyecek.
 
Mayıs ayı ders programı kapsamında ise 7 Mayıs’ta “Medya ve Homofobi” konulu derse Gülsüm Depeli ve Emek Çaylı, 14 Mayıs’ta “Queer Tahayyüller” konulu derse ise “Queer Tahayyül” adlı kitabı yayına hazırlayanlardan Sibel Yardımcı konuk olacak.
 
6 Mayıs 2013, saat, 19:30 Kibir
Kibir, kibir kavramı üzerine tek perdelik bir hareket tiyatrosu çalışmasıdır. Kibirli olma hallerine odaklanan oyun, sahnenin kibriyle gündelik hayatın kibrini süreç içerisinde birbirlerine eşitleyerek ilerler. Hedefte, bir kez kibre yakalanan insan varlığının içine düştüğü çıkışsız döngünün görünür kılınması vardır. Sahnedeki mevcudiyetleri ne doğrudan klasik anlamıyla oyuncuya, ne de dansçıya işaret eden bedenler, tüm anlamın bedende toplanıp yine bedenden yayıldığı bir sahne estetiğiyle anlatırlar hikâyelerini. Kibir, farklı bir sahne dili ve oyuncuya dair farklı bir mevcudiyetin imkânı üzerine de düşünen; bu yüzden de hikâyesini sahne sanatlarının daha büyük hikâyesiyle birleştirerek anlatmaya çalışan bir oyundur.

Yöneten: Serhat Erekinci
Oyuncular: Umut Barış Taşdemir, Mehmet Tekatlı, Anıl Kır
Yer: Eski Yeni Bar, İnkilap Sokak No:6
 
7 Mayıs 2013, Queer Çalışmaları Dersi: Medya ve Homofobi
Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Gülsüm Depeli ve Emek Çaylı’nın katılımıyla medyanın homofobik seyri ve homofobisiyle yüzleşme anları tartışmaya açılacak.
 
Yer: ATAUM, 15 no’lu derslik
Saat: 17:00 - 20:00   
 
13 Mayıs 2013, saat, 19:30, Kadınlar Aşklar, Şarkılar
“Kadınlar Aşklar Şarkılar”, trans kadınların çocukluklarına, aşklarına ve ölümlerine adanmış tek kişilik fakat çok-sesli bir oyundur. Tüm sesler, hikâyelerini doğrudan seyirciye anlatırlar. Fakat seyirci, alıştığımız seyirci değildir artık. Adı aşkla, arayışla, özlemle ve ölümle iç içe geçmiştir şimdi. Her kadın, ölüme doğru yol alırken, varlığı seyircide somutlaşmış bu belirsiz kişiye doğru seslenir. Aşkların, ölümlerin, arayışların asıl muhatabı bu belirsiz kişidir çünkü: 
 
"Belki bin yıldır burdayız biz..."

Yazan: Şâmil Yılmaz, Oynayan : Ahmet Melih Yılmaz, Yöneten: Serdest Vural, Işık tasarım: Umut Eser
Dış ses : Ayşegül Çaylı, Müzik : Nazli Özdemir, Işık: Arman Uslu, Asistan: Ali Karaca 
Yer: Eski Yeni Bar, İnkilap Sokak No:6
 
14 Mayıs 2013, Queer Çalışmaları Dersinde: Queer Tahayyül
Queer Çalışmalarının son ders konuğu, “Queer Tahayyül” kitabını yayına hazırlayanlardan Sibel Yardımcı olacak. Sibel Yardımcı ile Queer tartışmaları üzerine hep birlikte tartışacağız.
 
Yer: ATAUM, 15 no’lu derslik
Saat: 17:00 - 20:00       

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam