22/09/2023 | Yazar: Kaos GL

2013’ten bu yana resmi olarak faaliyet gösteren Hacettepe Üniversitesi Kuir Araştırmaları Topluluğu – Queer Deer, Rektörlük tarafından “inaktif olduğu” iddia edilerek kapatıldı.

Queer Deer kapatıldı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2013’ten bu yana Hacettepe Üniversitesinin resmi bir topluluğu olarak faaliyet gösteren Kuir Araştırmaları Topluluğu – Queer Deer, 21 Eylül’de Rektörlük tarafından “inaktif olduğu” iddia edilerek ve “yeterli sayıda etkinlik düzenlememesi” gerekçe sunularak resmen kapatıldı.

Queer Deer “Bunun politik bir kararın üstünü örtme çabası olduğunun farkındayız” dedi:

“6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremler ve deprem sonrası yas döneminde alınan hibrit eğitim kararı ile etkinlik sayılarımız, zorlu koşullar sebebiyle azalsa da lubunyaları yalnız bırakmayarak etkinliklerimize çevrimiçi olarak devam ettik.

Bizim aksimize uzun yıllardır inaktif bir şekilde resmi olarak devamlılığını sürdüren topluluklar görmezden gelinirken; tüm özveri ve emeklerimiz yok sayılarak Hacettepe Öğrenci Etkinlik Komisyonu içinde bulunan fobik ve faşist üniversite bileşenlerince topluluğumuz usulsüzce kapatılmış ve kayyım rektör Mehmet Cahit Güran tarafından onaylanmıştır.

Bu nefret ve hukuksuzluğa karşı, Öğrenci Etkinlik Komisyonunda temsil edilen öğrenci topluluklarından arkadaşlarımız bizimle dayanışmış, bu hukuksuzluğa karşı mücadelenin ilk adımlarını atmış, yönetimin oybirliğiyle karar geçirme oyununa karşı tarihin doğru yerinde konumlanmışlardır.

2023 Seçimlerinde birincil olarak hedef gösterilen lubunya ve lubun örgütlenmelerine yönelik nefret politikaları, yakın zamanda gerçekleşen Büyük Aile Buluşması ile katlanarak artmış; yaşam mücadelemiz ve görünürlüğümüz bir kez daha tehdit edilmiştir. Bunun son örneği de Hacettepe Kuir Araştırmalar Topluluğunun kapatılması olmuştur.

Hükümetin ve Hacettepe Üniversitesinin nefret politikalarına karşı mücadelemizden vazgeçmiyoruz! Yargı yolu dahil hak arayışımızı her yerde sürdürecek, kazanımlarımızın peşini bırakmayacağız. Yönergelerle ve hukuksuz resmi kararlarla meşrulaştırmaya çalıştığınız nefretiniz, lubunya mücadelemizi durduramaz.

Resmi olalım ya da olmayalım Queer Deer eskisinden de güçlü bir şekilde burada! Lubunyalarla başa çıkamazsınız! Kapatmakla bitmeyiz!”

Queer Deer, Hacettepeli lubunyalar olarak tüm zeminlerde mücadeleyi sürdüreceğini duyurarak tüm demokratik kamuoyunu bu süreçte topluluğu yalnız bırakmamaya, mücadeleye omuz vermeye çağırdı.


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları, eğitim, siyaset
İstihdam