10/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Queer Deer, e-ticaret sitelerinde “LGBT ve gökkuşağı temalı ürünlere” +18 uyarısı koyulması şartı getirilmesine karşı “LGBTİ+’ları toplumdan izole etmeye yönelik ayrımcı ve hukuksuz yaptırımları kabul etmiyoruz” diyor.

Queer Deer: LGBTİ+’ları toplumdan izole etmeye yönelik ayrımcı ve hukuksuz yaptırımları kabul etmiyoruz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hacettepe Üniversitesi Queer Deer Topluluğu, Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu e-ticaret sitelerinde “LGBT ve gökkuşağı temalı ürünlere” +18 uyarısı koyulması şartı getirmesine karşı bir açıklama yayınladı. Topluluk “Ayrımcı ve hukuksuz yaptırımları kabul etmiyoruz” dedi:

“Ticaret Bakanlığına bağlı olarak faaliyet yürüten Reklam Kurulunun yetkisi olmaksızın aldığı e-ticaret sitelerinde satışa sunulan LGBT ve gökkuşağı temalı ürünlerin +18 ibaresi ile birlikte sunulmasına yönelik hukuksuz kararını kınıyoruz.

Çocukların gelişim özelliklerini olumsuz yönde etkileyeceği, kültürel ve ahlaki yapıyı bozmaya yönelik unsurlar barındırdığı iddialarıyla gerekçelendirilen ayrımcı ve hedef gösteren kararın akıl, bilim ve hukuk yoluyla izahı mümkün değildir.

LGBTİ+ bireyleri toplumdan izole etmeye yönelik ayrımcı ve hukuksuz yaptırımları kabul etmiyoruz.”


Etiketler: insan hakları, medya
İstihdam