18/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Nilbar Güreş'in ikinci kişisel sergisi “The Sea Said Okay”, queer bir imge yaratmanın ve bu imgelerden örülmüş bir dünyadaki yaşananları paylaşmanın yolunu yordamını araştırıyor.

Queer imgelerin dünyasına doğru: The Sea Said Okay Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Nilbar Güreş’in ikinci kişisel sergisi “The Sea Said Okay” Galerist’te açıldı. Güreş, The Sea Said Okay’de queer bir imge yaratmanın ve bu imgelerden örülmüş bir dünyadaki yaşananları paylaşmanın yolunu yordamını araştırıyor.

Galerist ev sahipliği yaptığı sergiyi şöyle tanıtıyor:

“Güreş; bir çırpıda, geri dönüşü olmayacak şekilde boyamaktan ve hiçbir düzende yan yana gelmeyecek öğeleri birbirine katmaktan haz alıyor. Sanatçı, temsil geleneğinin sınır boylarında dolaşıp farklı akımları ve araçları birbirine katarak, arzusunun özgürce hareket edebileceği bir dünya yaratmak için sanat yapıyor. Bunun için kendisine arkadaş arayan Güreş’in hizayı, düzeni umursamayan çalışmaları kolaylıkla temsilin sınırlarından taşıp izleyiciyle aralarındaki güvenli mesafeyi kat ediyor. Güvenli alanda kalmak için tüm gücünü acizce seferber eden dünyamıza bulaşıyor, bizi kendisine çekiyor, sapkınlığıyla büyülüyor.”

“‘The Sea Said Okay’ sadece imgenin sınırlarını sınayan bir sergi değil. Sınırların muğlaklaştığı kompozisyonlarda, bir kere koşullar sağlandı mı, dünyamızı oluşturan her öğe birbirine karışıyor bereketli bir şenlik peyda oluyor. Cinsler arası hiyerarşi kurmanın, türcülüğün yerini içe içe geçmiş, sınırları aşan, akış halinde, trans bir varoluşa bırakıyor. Hareketin izini sürmek, ilişkileri takip etmek, kimin kim olduğunu, neler olup bittiğini anlamak gibi dertler siliniyor. Güreş’in durmadan devinen dünyası bizden kendisini anlamlandırmamızı, açıklamamamızı beklemiyor. Arsızca bizi kendisine katılmaya davet ediyor…”

Güreş’in “sapkınlığıyla büyülediği” sergisini 27 Aralık 2020 tarihine kadar 11:00 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Galerist adres: Meşrutiyet Caddesi, No: 67, Tepebaşı / Beyoğlu / İstanbul


Etiketler: kültür sanat
nefret