29/11/2022 | Yazar: Kaos GL

Acıbadem Üniversitesi’nde ilki düzenlenen Kadın Sağlığı ve Hakları Kongresi’ne Kaos GL’den Aslı Alpar da katıldı, toplumsal cinsiyet eşitliğini mizahla anlattı.

Queer karikatürler, Acıbadem Üniversitesi 1.Kadın Sağlığı ve Hakları Kongresi’nde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Acıbadem Üniversitesi’nde Biyoetik Kulübü ve Acıbadem Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği’nin ortak düzenlediği 1.Kadın Sağlığı ve Hakları Kongresi’ne Kaos GL’den Aslı Alpar da katıldı.

27 Kasım Pazar günü, İstanbul Acıbadem Üniversitesi’nde düzenlenen kongrede kadın sağlığının her boyutuyla alanında uzman doktorlar ve tıp öğrencileri tarafından konuşuldu. Kaos GL’den Alpar ise “Toplumsal Hareketler ve Karikatür” bağlamında konuştu.

Alpar konuşmasında, Laurie Jo Reynolds’ın 1995 yılında ABD’de kurulan Tamms Yüksek Güvenlikli Hapisane’deki sanatla aktivizmi, 1987’de HV’le yaşayanlara yönelik ayrımcılığa karşı sanatçı ve sanat kooperatifleriyle çalışan ACT UP’I, 1984’te Amerika’da harekete geçen, kültür ve sanat alanındaki cinsiyetçiliğe karşı mizah ve sanatla mücadele eden Gerilla Kızlar’ın (Guerilla Girls) çalışmalarından örnekler vererek başladı.

queer-karikaturler-acibadem-universitesi-1-kadin-sagligi-ve-haklari-kongresi-nde-1

Karikatür alanındaki cinsiyetçi, LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı komiği tarihsel bağlamda ele alan konuşmasında Alpar KaosGL.org’daki karikatür yayıncılığını da anlattı.

 


Etiketler: kadın, kültür sanat
İstihdam