28/02/2017 | Yazar: Kaos GL

Performansın gündelik hayat ve akademik sanat üzerindeki etkisinin konuşulduğu ‘Performansa Gel’ paneli Baki Koşar Festivali kapsamında gerçekleşti.

Queer performansın olasılıkları İzmir’de konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Performansın gündelik hayat ve akademik sanat üzerindeki etkisinin konuşulduğu “Performansa Gel” paneli Baki Koşar Festivali kapsamında gerçekleşti.

İzmir’den Ece İçel’in haberi.

Siyah Pembe Üçgen Derneğinin bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği Baki Koşar Kültür Sanat Festivali Cumartesi günü “Performansa Gel” başlıklı bir panel düzenledi. Moderatorlüğünü Kültiğin Kağan Akbulut’un yaptığı panelde konuşmacılardan Itır Demir “Kamusal alanlardaki sivil hareketlerin performans sanatıyla ilişkisi”ni, Onur Karaoğlu ise “Kuir performans için metot ne olmalı” konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Panelde, performansın akademik sanat ve gündelik hayattaki tezahürü konuşuldu. Akademik bağlamda performansın araçsallaşması ve herkes tarafından yapılabilir olmasının olasılıkları üzerinde duruldu.

Performansın, modern sanatın klasik formlarının nerelerde dışına çıktığı, örgütlü hareketlerin bu çıkışa nasıl etkisi olduğu tartışıldığı panelde sivil hareketlerin ve aktivizmin estetik kavramına etkisi ve bu etkinin performans sanatını nasıl dönüştürdüğü sorusu tartışmaya açıldı.

"Performans nedir?" noktasında panel, “aktivistler için politik doğrucu bir tavrı var mı” sorusuyla devam etti. Performans ve performans sanatı üzerine Onur Yürüyüşü, Gezi Parkı, açılma hikâyeleri gibi güncel örneklerle zenginleştirilen keyifli bir panel oldu.                        


Etiketler: kültür sanat
İstihdam