24/11/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Kamera Önü eğitimini Oyuncu ve Yapımcı Göksu Başaran’ın, tiyatro eğitimini de Can Kuzgun’un vereceği Queer Sanat Atölyesi başvuruları açtı.

Queer Sanat Atölyesi kapılarını açtı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Göksu Başaran ve Can Kuzgun

Tiyatro eğitimi verecek Queer Sanat Atölyesi kapılarını açtı. Kamera Önü eğitimini Oyuncu ve Yapımcı Göksu Başaran’ın, tiyatro eğitimini de Can Kuzgun’un vereceği İstanbul Kadıköy’de kurulan atölye başvuruları açtı.

“Ayrımcılık yaşama korkusu eğitimden uzak tutuyor”

Atölyenin kuruluşuna dair kaosGL.org’a konuşan Başaran yola çıkış hikayelerini şöyle anlattı:

“Yıllardır oyunculuk dersleri almak isteyen LGBTİ+’lar benimle iletişime geçiyor ve ayrımcılık yaşamayacakları atölyeleri öğrenmek istiyorlar. Elbette ayrımcılık yaşamayacakları atölyeler var ancak her yerde ayrımcılık ve nefretle karşılaştıkları için bir kaygı var, çekingen davranıyorlar ve bu sebeple istedikleri eğitimi alamıyorlar. Bu süreçte benden atölye talep edenler de vardı, biz de Queer Sanat Atölyesi’ni kurmak istedik.”

Eğitimin ardından atölye “perde” diyecek!

İlk kayıtların alındığını söyleyen Başaran eğitim sürecini ve sonrasını da şöyle anlatıyor:

“3-4 aylık neredeyse özel dersler gibi bire bir geçecek bir eğitim sürecimiz var. Bu eğitimin ardından bir tiyatro oyununu hep birlikte çıkaracağız ve umuyoruz bu oyunu turnelerde sanatseverlerle buluşturacağız.”

Eğitim saatlerini başvuran kişilerin taleplerine göre programlayacaklarını söyleyen Başaran hatırlatıyor: “Ayrımcılık yaşama korkusunu biliyorum, sette, hayatın her alanında ben de yaşadım. Bu sebeple kimse almak istediği eğitimden geri kalmasın istiyoruz. Biliyorum ki biz el ele verirsek aşamayacağımız zorluk yok. Bekliyoruz.”

Atölyenin Instagram hesabına da buradan ulaşabilirsiniz.

 

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam