10/05/2016 | Yazar: Kaos GL

ODTÜ LGBTİ Dayanışması 6. Onur Yürüşü’nü 7 Mayıs’ta gerçekleştirdi.

ODTÜ LGBTİ Dayanışması 6. Onur Yürüşü'nü 7 Mayıs'ta gerçekleştirdi.

ODTÜ LGBTİ Dayanışması'nın düzenlediği 6. ODTÜ Onur Yürüyüşü 7 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşti. Kuruluşlarının 20. yılında olan topluluk, yürüyüş sonrası yaptıkları basın açıklamasında 20 yıldır resmileşememe sebeplerinin okul yönetiminin dile gelmemiş homofobisinden kaynaklandığına dikkat çekti.

“ODTÜ LGBTİ Dayanışması bu yıl 20 yaşında. Fakat ne yazık ki hâlâ bir dayanışma. 20 yıldır ODTÜ yönetimi bizim resmi bir topluluk olmamıza izin vermiyor. 20 yıldır bu kampüste inkâr ediliyoruz, yok sayılıyoruz, görmezden geliniyoruz.”

“Bu sene 20. yılımızda yüzlerce imzayla yüzlerce dilekçeyle yaptığımız başvurular tekrar görmezden gelindi. Oyalanmaya çalışıldık. Belki cevap vermezsek unuturlar diye düşünüldü. Unutmuyoruz! Bu okulun yönetiminin dile gelmemiş homofobisinin farkındayız!”  

“Bizler ODTÜ’deki lezbiyen, gey, biseksüel, transeksüel ve interseksüeller olarak devletin küçük bir muadili olan rektörlüğe ve devletin tüm kurumlarına hatırlatıyoruz, bu kampüs, bu şehir, bu ülke, sadece heteroseksüel, sünni, erkeklerin değil, herkesindir!”

“Erkek savaşınız, diktalarınız sizin olsun. Biz barış istiyoruz!”

“Bize ahâk dayatmanıza ihtiyacımız yok. Sizin muhafazakâr baskıcı gerici ahlâkınızı reddediyoruz. Bizleri nefret cinayetlerine, bizleri çalışma hakkımızdan yoksun bırakıp bizi bize kırmaya zorlayan trans mafyalarına ve pezevenklerine, transları intihara sürükleyen sisteminize başkaldırıyoruz. Sizin başlattığınız savaşı reddediyoruz.”

“ODTÜ LGBTİ Dayanışması olarak barış talebimizi bir kez daha seslendiriyoruz: Erkek savaşınız, diktalarınız sizin olsun. Biz barış istiyoruz!”

“Bizler ODTÜ’deki eşcinsel, biseksüel, lezbiyen ve interseksüeller olarak onurumuzla haykırıyoruz: Ne yalnızız, ne de yanlışız! 20 yıldır bu kampüste örgütlüyüz. Biz varız, var olmaya da devam edeceğiz. Alışın hiçbir yere gitmiyoruz!”

Fotoğraf: Demhat Aksoy


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam