06/12/2011 | Yazar: Kaos GL

CHP milletvekili Nazlıaka LGBT bireyle ile ilgili verdiği soru önergesine Bakan Şahin’in yanıtının yetersiz olduğunu belirtti ve ‘Bakan Şahin LGBT birey demediğinde; LGBT bireyler ve yaşadıkları sorunlar ortadan kaybolmamaktadır.’ dedi.

"Bakan Şahin LGBT Demeyince LGBT’ler Ortadan Kaybolmuyor" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
CHP milletvekili Nazlıaka LGBT bireyle ile ilgili verdiği soru önergesine Bakan Şahin’in yanıtının yetersiz olduğunu belirtti ve “Bakan Şahin LGBT birey demediğinde; LGBT bireyler ve yaşadıkları sorunlar ortadan kaybolmamaktadır.” dedi.
 
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, ’nefret cinayetleri’ konusunda yasal ya da anayasal bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a soru önergesi vermiş, önergeyi de Erdoğan adına Bakan Fatma Şahin yanıtlamıştı.
 
Fatma Şahin’in verdiği yanıtta özetle şu ifadeler yer aldı: “Biz 74 milyonluk bir aileyiz. Herkesin hakları bizim için kutsaldır. Nefret cinayetleri kabul edilemez. Bu konuda hem anayasa hem de uluslararası hukuktan doğan sorumluluklarımız mevcuttur. Bu konuda bakanlık olarak yeni bir çalışma başlattık.”
 
Soru önergesinin sahibi CHP’li Nazlıaka ise Bakan Şahin’in yanıtının yetersiz olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Şahin yanıtında eşcinsel ve transları tanımlayan ’LGBT’ ifadesini kullanmamıştır. Sayın Fatma Şahin, LGBT demekten mi çekinmektedir? Kendisi LGBT birey demediğinde; LGBT bireyler ve yaşadıkları sorunlar ortadan kaybolmamaktadır.”
 
Yıldız’ın katili hala bulunamadı
2008 yılında eşcinsel olduğunu açıklamasının ardından öldürülen 26 yaşındaki Ahmet Yıldız, nefret cinayetlerinin sembollerinden biri oldu. Cinayetten önce ailesi hakkında ’tehdit’ten şikayette bulunduğu ancak yetkililerin harekete geçmediği anlaşılan Ahmet Yıldız’ı öldürmekle suçlanan babası Yahya Yıldız hala aranıyor.
 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam