30/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Heinrich Böll Stiftung Derneği ‘Başka Bir Aile Anlayışı Mümkün Mü?’ kitabını yayınladı.

"Başka Bir Aile Anlayışı Mümkün mü" Kitabı Yayınlandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Heinrich Böll Stiftung Derneği “Başka Bir Aile Anlayışı Mümkün Mü?” kitabını yayınladı.
 
Heinrich Böll Stiftung Derneği’nin “Başka Bir Aile Anlayışı Mümkün Mü” kitabının dağıtımı başladı. Kitapta, 9-10 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenen “Başka Bir Aile Anlayışı Mümkün Mü” başlıklı konferanstaki bildiri ve tartışmalar bir araya getirildi.
 
Başka Bir Aile Anlayışı Mümkün mü?
Dernek tarafından yayınlanan tanıtım metninde ise şu ifadeler yer aldı:
 
“Aile en eski toplumsal kurumlardan biri olarak kadını denetim altında tutmanın, ataerkil iktidarı beslemenin ve toplumsal emek gücünün yeniden üretiminin başlıca aygıtı. Türkiye’de mevcut ataerkil ve heteroseksist aile yapısı, kadın ve erkek üzerinden yükselirken her iki cinsiyet için de cinselliğin sınırlarını tanımlamakta ve kadın-erkek evliliğini hala tek meşru birlikte yaşam biçimi olarak dayatmakta. Ayrıca, feministlerin sürekli altını çizdiği gibi kadına yönelik şiddetin en yaygın kaynaklarından birisi de yine ataerkil aile yapısı. Evlilik, çocuk, aşk, cinsellik, aile ile uyumlulaştırılmış ücretli çalışma hayatı, ekonomik sorunlar, bir yandan kadınların ağır bedeller ödemesine neden olurken, diğer yandan kadınları aile içine hapsediyor.
 
“Toplumsal cinsiyet anlayışının aile politikalarına nasıl yansıdığını ve geçen on yıl boyunca yaşanan değişimin incelendiği konferansta; İdeal Aile Algısının Nasıl Oluştuğu, Aile-Emek-Hukuk konusunda kadınlar açısından çalışma hukuku, Aileye Yönelik Sosyal Politikalar, Alternatif Aile Modelleri, Şiddet ve Aile, Ailelerin Ötekileri ve Öteki Aileler başlıkları olmak üzere 6 panel gerçekleştirildi. Bütün bu konulardaki sunum ve tartışmaların yer aldığı bu yayınımızı severek okuyacağınıza eminiz.”
 
“Başka Bir Aile Anlayışı Mümkün mü?” kitabını pdf formatında okumak için buraya tıklayabilirsiniz. Kargo ile edinmek için ise, semahat.sevim@tr.boell.org adresine bir e-posta atmanız yeterli. 

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam